Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reporter in lumea virtuala: un ziarist Reuters a ales sa fie reporter si in Second Life

Reporter in lumea virtuala: un ziarist Reuters a ales sa fie reporter si in Second Life
Reuters este prima agentie de stiri care are un birou oficial intr-un univers virtual: celebrul joc online Second Life. Adam Pasick, reporter specializat in tehnologie al agentiei de stiri a ales in viata "virtuala" sa ramana tot ziarist.Pina acum exista mai multe povesti neoficiale despre universurile online, precum si experiente povestite pe jurnalele personale online (blog). Este insa pentru prima oara cand o agentie de stiri preia sarcina de a transmite oficial stiri din interiorul comunitatii virtuale Second Life.
Conform studiilor realizate de Linden Labs, creatorul jocului, exista circa 850.000 de utilizatori activi. Second Life are o moneda virtuala, Linden dollars, care au o rata de schimb de 280 la 1 cu dolarul american. Totusi, tranzactiile realizate de utilizatori au insumat 7,1 milioane de dolari in septembrie 2006.
"Faptul ca este o comunitate virtuala nu schimba datele problemei pentru presa. Nu este un gest diferit de a deschide un birou in alta tara a lumii. Legile economiei arata ca Second Life la fel: oamenii se duc la servici, muncesc, sunt platiti cu bani, fac comert...", a explicat ziaristul Reuters.

Jucatorii din Second Life vor putea citi atat stirile reale transmise de agentie, cat si productiile lui Adam Pasick, care se vor referi exclusiv la intamplarile importante din universul virtual. Primul articol se refera la unul dintre primii jucatori care au transformat Second Life intr-o afacere, realizand o "institutie" de creditare pentru jucatori. Dobanda incasata de el este 40% pe an.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 648 ori