Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata vanzarilor online va depasi 125 milioane euro

Piata vanzarilor online va depasi 125 milioane euro
Conducerea site-ului de comert electronic eMAG estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de peste 70 de milioane de euro, ceea ce inseamna dublarea cifrei de afaceri fata de anul trecut, potrivit datelor furnizate de companie.

Piata de vanzari online in Romania isi va continua trendul ascendent si in urmatorii ani, reprezentantii eMAG estimand pentru 2007 o crestere de pana la 125 de milioane de euro a vanzarilor online, in timp ce pentru 2008 se apreciaza o crestere de pana la 300 milioane de euro.

In primul trimestru al anului 2007, eMAG a raportat un volum de vanzari de produse HP in valoare de 2,5 milioane de euro, cifra totala de vanzari a eMAG in aceeasi perioada fiind de peste 16,5 milioane de euro.

Cu o crestere de peste trei ori a vanzarilor de produse HP in primul trimestru al lui 2007, grupul de companii eMAG a fost desemnat de HP drept partener preferat cu cea mai mare crestere dintr-o regiune care include peste 19 tari si aproximativ 2030 parteneri. Produsele HP detin o pondere importanta in portofoliul eMAG, reprezentand o cota de aproape 17 la suta din cifra de afaceri eMAG.

Printre principalele categorii de produse HP comercializate de eMAG se numara notebook-urile (care detin o cota de piata de 60 la suta in totalul produselor din aceasta categorie comercializate de eMAG), imprimantele si multifunctionalele (25 la suta), statiile si monitoarele (10 sl a suta) si serverele (5 la suta).

Colaborarea dintre HP si eMAG, unul dintre cei mai importanti parteneri HP, dateaza inca de la infiintarea magazinului online din 2001.

'Faptul ca HP Europe premiaza un site de comert online inseamna practic recunoasterea performantelor unei intregi industrii, cu o crestere spectaculoasa in ultimii cinci ani: comertul electronic romanesc', a declarat Radu Apostolescu, director executiv eMAG. Acesta a precizat ca principalul obiectiv al companiei pe 2007 este de a deveni compania de retail numarul 1, ca nivel de satisfactie a clientilor.

eMAG, unul dintre cele mai mari magazine online din zona IT&C din Romania, comercializeaza peste 225 de branduri IT&C, electronice si electrocasnice. Cu o cota de piata estimata la 70 la suta din totalul vanzarilor online, eMAG este lider pe piata din Romania pe acest segment.

Cele mai bine vandute produse ale magazinului electronic eMAG sunt notebook-urile, (cu o cota de piata de 20 la suta estimata in 2007, aproximativ 40.000 de unitati, fata de 12 la suta in 2006) monitoarele LCD si aparatele foto digitale (10 la suta din cota de piata, aproximativ 20.000 de unitati), precum si telefoanele mobile.

eMAG a fost lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica. Cu o echipa de aproximativ 200 de angajati, eMAG are un portofoliu in care se regasesc atat produse si solutii IT si de comunicatii, cat si echipamente electronice high-end. eMAG este operat de companiile Dante International si eMAG International.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1308 ori