Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pariurile online se vor putea face si la firme inregistrate in Romania

Pariurile online se vor putea face si la firme inregistrate in Romania

Persoanele pasionate de jocuri de noroc vor putea paria online si la firme inregistrate in Romania, Ministerul Finantelor Publice elaborand un proiect de act normativ care modifica normele legislatiei privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.

Legislatia romaneasca nu permite in prezent, dar nici nu interzice, jocurile online transfrontaliere, insa nu permitea organizarea jocurilor online de catre companii din Romania.

Noile norme de reglementare dau posibilitatea organizarii in Romania de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, telefonie fixa si telefonie mobila.

Pentru organizarea jocurilor de noroc online, firmele trebuie sa plateasca o taxa de 10% din incasari, dar nu mai putin de 400.000 de lei daca jocul este de tip bingo sau 5% din incasari, dar nu mai putin de 250.000 lei daca jocurile sunt in cota fixa (pariuri).

Celelalte tipuri de jocuri de noroc online sunt taxate cu 1,5% din venituri, dar cel putin 400.000 lei.

Documentul prevede ca pentru jocurile de noroc de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii online sau telefonie, procentul de premiere din totalul rulajului incasarilor va fi de minimum 60% si maximum 80% si va fi constituit pe fiecare joc obisnuit, cu exceptia jocurilor la care se acorda premii speciale, atunci cand se va respecta doar procentul minim.

Pentru a intra in vigoare, noile norme trebuie sa fie aprobate de Parlament.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1479 ori
Citeste mai multe desprefirme pariuri online jocuri noroc pariuri