Microsoft a vandut peste 20 de milioane de licente Windows Vista in prima luna

Marti, 27 Martie 2007, ora 01:25
1080 citiri

Gigantul american Microsoft a anuntat, luni, ca a vandut peste 20 de milioane de licente pentru cel mai recent sistem de operare, Windows Vista, in prima luna de la lansarea acestuia pe piata, la sfarsitul lunii ianuarie, informeaza Reuters.

Rezultatele publicate de Microsoft vin dupa o serie de mesaje confuze emise de Microsoft in legatura cu ritmul de adoptare a Vista, prima versiune actualizata a sistemului de operare Windows din ultimii cinci ani.

Inainte de lansarea Vista, directorul executiv Steve Ballmer a prognozat ca utilizatorii vor trece la Vista mai repede decat au adoptat versiunile anterioare ale Windows. Cu toate acestea, la cateva saptamani de la debut, Ballmer a temperat estimarile, spunand ca previziunile analistilor pentru veniturile aduse de Vista in anul fiscal 2008, care incepe in iulie, sunt "prea agresive".

Marca Windows este cea mai importanta parte a corporatiei Microsoft, deoarece compania obtine un profit de operare de 75 de centi pentru fiecare dolar obtinut din vanzari. Fluxul de bani generat de Windows permite Microsoft sa investeasca in noi afaceri precum serviciile online sau productia de aparate digitale pentru ascultat muzica.

Peste 95% dintre calculatoarele din lume functioneaza cu sistemele de operare Windows.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...