Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jumatate din contribuabilii mari au depus declaratiile fiscale online

Jumatate din contribuabilii mari au depus declaratiile fiscale online

Aproximativ 45% dintre contribuabilii mari si mijlocii au depus declaratiile fiscale online la termenul de declarare, data de 25 noiembrie, potrivit Mediafax. 

De asemenea, pana la 25 noiembrie au transmis declaratiile fiscale prin intermediul Sistemului Electronic National si 53% din sediile secundare ale acestor companii.

Din totalul de 1.940 de contribuabili mari, peste 55% (1.079 de companii) au depus online declaratiile fiscale aferente lunii octombrie, respectiv si pentru cele 9.678 de sedii secundare aferente acestora, iar din cei 18.163 contribuabili mijlocii, 7.955 au transmis declaratiile online, respectiv si pentru cele 3.489 de sedii secundare.

Totodata, aproape 14.000 de contribuabili mici au preferat sa transmita online declaratiile fiscale aferente lunii octombrie, desi pentru aceasta categorie de firme acest sistem este facultativ. Contribuabilii mari si mijlocii sunt obligati sa depuna online declaratiile fiscale incepand cu luna noiembrie.

Declaratiile fiscale se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro.

Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1127 ori
Citeste mai multe desprecontribuabili decalaratii fiscale online