Google lanseaza serviciul Book Search

Luni, 04 Septembrie 2006, ora 09:51
974 citiri

Google face din nou valuri, anuntand lansarea unui nou serviciu care ofera textele integrale ale cartilor care nu mai sunt acoperite de copyright, in format PDF.Fanii literaturii clasice vor putea cauta si descarca "Divina Comedie" a lui Dante, vor putea accesa Fabulele lui Esop si vor putea citi in format PDF sute de carti clasice care nu mai sunt acoperite de copyright, prin intermediul noului serviciu Google Book Search.

Intrucat cartile apartin domeniului public, nefiind acoperite de legea drepturilor de autor, Google le poate scana si poate posta online continutul acestora, pentru a le face accesibile tuturor. Utilizatorii vor avea de asemenea posibilitatea de a imprima cartile, desi pana acum trebuiau sa se multumeasca doar cu posibilitatea citirii lor online.

Cartile care inca sunt acoperite de copyright vor avea doar o scurta prezentare si extrase de text limitate, care vor fi disponibile prin intermediului serviciului de cautari gratuit.

Cartile care pot fi descarcate pot fi cautate dupa titlu. Deocamdata, Google Book Search nu ofera o sectiune separata prin care cartile cu copyright sa fie separate de cele fara copyright.

Acest serviciu face parte dintr-un proiect mai larg pe care Google il deruleaza in colaborare cu mai multe universitati pentru a digitaliza lucrarile din mai multe biblioteci americane si de a le posta online intr-un format care sa permita cautarile.

La acest proiect participa deja University of California, Harvard, Stanford, University of Michigan, University of Oxford si New York Public Library.

Realitatea TV

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...