Deloitte: Marjele din telecom scad, mediul online creste

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 10:18
1658 citiri
Deloitte: Marjele din telecom scad, mediul online creste

In conditiile in care marjele de profit din telecom sunt in declin, jucatorii de pe piata trebuie sa caute noi oportunitati si sa renunte la proiectele neperformante, in timp ce mediul online este vazut ca avand potential ridicat, in contextul celor doua campanii politice care vor avea loc, potrivit unui raport al companiei de consultanta Deloitte.

"In 2009 vom remarca un mai mare accent pe retentia clientilor", declara Andrei Ionescu, senior manager Enterprise Risk Services al companiei. In contextul in care operatorii sunt obligati sa isi limiteze costurile, subventiile acordate pentru achizitiile de terminale vor fi analizate atent, primele in vizor fiind smartphone-urile. "Vom asista la cresterea semnificativa a gradului de utilizare a aplicatiilor mobile si a internetului pe telefonul mobil, in paralel cu utilizarea telefoanelor smart", spune George Onofrei, manager din echipa de Management Consulting. Comisia Europeana recomanda eliminarea asimetriei dintre tarifele operatorilor individuali, astfel incat o serie de operatori ar putea efectua schimbari substantiale in modelul de business si si-ar putea revizui chiar in sens negativ targetul de performanta financiara.


Noi modele de business in segmentul print, cresterea considerabila a publicitatii pe mobil, revenirea televiziunii si amenintari mai mari la adresa securitatii online sunt doar cateva dintre tendintele enumerate in previziunile pe 2009 pentru industria media. "Comunitatea online a atras deja interesul politicienilor locali, dupa cum s-a vazut in campania parlamentara, initiativele lor fiind, de asemenea, inspirate de succesul masiv inregistrat in alte tari", a explicat Adrian Stanciu, senior associate in echipa Financial Advisory. Totodata, potrivit studiului, radioul pe internet ar putea reinventa acest mediu pe deplin, expertii anticipand o crestere importanta a audientei si a veniturilor, iar cota de piata a publicitatii pe mobil s-ar putea dubla in 2009, atragand campanii masive de publicitate.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...