BBC News vireaza spre online. Restructurari de personal

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 09:20
1312 citiri
BBC News vireaza spre online. Restructurari de personal

BBC News va desfiinta 415 posturi si va face restructurari de personal, pentru a investi mai mult in jurnalismul digital.

Anuntul a fost facut de James Harding, directorul de stiri al BBC, care le-a spus joi angajatilor ca se vor face economii anuale de 48 de milioane de lire sterline si 500 de angajati vor fi afectati de aceste reduceri, informeaza theguardian.com.

Reducerile de la BBC News vor include desfiintarea unor posturi ale jurnalistilor din zona online, desi alte pozitii vor fi create. Astfel, o serie de jurnalisti vor avea de suferit de reducerile preconizate, potrivit Mediafax.

Harding a precizat ca alte 195 de posturi vor fi create in urma restructurarilor, ceea ce inseamna o reducere a 220 de posturi full-time de la stiri si actualitati. Acesta le-a mai spus angajatilor ca prioritatea este sa se concentreze pe jurnalismul original si sa digitalizeze operatiunile BBC News.

O parte dintre economii - 12 milioane de lire sterline - vor fi investite in platforme digitale si in consolidarea jurnalismului original BBC. De asemenea, BBC planuieste sa cheltuiasca 8 milioane de lire sterline pentru a anagaja noi editori specializati si corespondenti, reporteri politici locali si corespondenti locali. Totodata, 4 milioane de lire sterline vor fi investite in jurnalism de date si analize online.

In plus, se vor investi 13 milioane de lire sterline in jurnalismul digital si in dezvoltarea altor servicii TV, in urmatorii trei ani. Bugetul anual al BBC World Service va creste de la 245 de milioane de lire sterline la 250 de milioane de lire sterline.

Divizia de stiri TV a BBC va renunta la 27 de posturi, inclusiv cele ale senior managerilor si ale reporterilor Panorama. Un numar suplimentar de 91 de posturi vor fi create in redactia BBC. De asemenea, BBC News planuieste sa desfiinteze posturile a sase senior manageri.

"Investind aproape 50 de milioane de lire sterline intr-o organizatie bine condusa, care ofera servicii de stiri de inalta calitate, care sunt de incredere, invocate si folosite de milioane de oameni este un angajament dificil. Provocarea este cum sa facem BBC News (sa functioneze, n.r.) si mai bine, chiar daca avem mai putini bani", a spus Harding.

"BBC News a deschis drumul mai intai in radio, apoi in televiziune si apoi online. Acum, tehnnologile digitale ne ofera oportunitatea sa conducem a patra revolutie in stiri", a mai spus acesta.

BBC News are in prezent aproximativ 8.400 de angajati, dintre care 5.000 de jurnalisti. Restructurarile au insemnat 140 de posturi desfiintate in 2012 si alte 75 anul trecut.

De asemenea, in luna iunie, BBC a anuntat ca va renunta la 65 de posturi din divizia sa de radio, in cadrul unui proces de restructurare care prevede ca posturile de radio ale grupului media public britanic trebuie sa faca economii de 38 de milioane de lire sterline pana in 2016/17.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#BBC News online, #BBC News restructurari , #Online