Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APIA: Fermierii pot completa electronic declaratia de suprafata pentru acordarea subventiei

APIA: Fermierii pot completa electronic declaratia de suprafata pentru acordarea subventiei

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca este disponibila aplicatia IPA online prin care fermierii care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata pot completa electronic declaratia de suprafata, ceea ce duce la scaderea timpul acordat depunerii cererii de plata, informeaza NewsIn.

Astfel, potrivit institutiei, pe baza unui nume de utilizator si a unei parole de acces furnizate de APIA, fermierul acceseaza IPA online si completeaza electronic declaratia de suprafata.

"Unul dintre avantajele utilizarii IPA online consta in faptul ca fermierul nu mai are nevoie de harti pe hartie. Mai mult, in urma digitizarii parcelei, sistemul masoara si afiseaza suprafata digitizata, iar pentru a verifica localizarea corecta a parcelei, solicitantul poate utiliza un instrument de masurat. Daca fermierul nu este sigur de localizarea parcelei, se poate deplasa in teren pentru a identifica anumite elemente de reper", se arata in comunicatul Agentiei.

Ulterior, cu aceasta declaratie de suprafata, completata electronic si tiparita, fermierul se prezinta la centrele APIA pentru depunerea cererii de plata.

Alaturi de declaratia de suprafata, fermierul trebuie sa completeze un formular cu date de identificare ale exploatatiei si o anexa in care bifeaza schemele/masurile de sprijin solicitate.

Pentru fermierii care au depus cereri in anii precedenti, formularul de identificare este pretiparit, fiind actualizat doar daca au aparut modificari fata de datele anterioare.

Campania de depunere a cererii de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata SAPS 2010 se deruleaza in perioada 1 martie - 17 mai 2010, insa declaratia de suprafata se poate deja completa electronic prin accesarea IPA online.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5263 ori