Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF: 70.000 de firme au cumparat certificat digital pentru a depune declaratia unica

ANAF: 70.000 de firme au cumparat certificat digital pentru a depune declaratia unica

Aproximativ 70.000 de firme au achizitionat pana marti un certificat digital pentru a putea depune online declaratia unica privind contributiile sociale si impozitul pe venit (112), a declarat miercuri vicepresedintele ANAF, Mihail Gogancea-Vatasoiu, relateaza Mediafax.

"Pana ieri (marti - n.r.) s-au achizitionat certificate calificate cu care se pot depune declaratii pentru un numar de 70.000 de contribuabili.

Ramane un numar mare de contribuabili care nu au achizitionat certificate si pentru care am asigurat aceasta perioada de 6 luni de gratie in care preluam declaratiile la ghiseu", a spus Vatasoiu, intr-o conferinta de presa.


El a precizat ca 450.000-470.000 de contribuabli au obligatia sa depuna declaratia unica privind plata contributiilor sociale si impozitului pe venit.


Un certificat digital costa 50 de euro, insa exista si posibilitea depunerii mai multor declaratii cu un singur certificat fiscal, daca acest lucru este asumat in fata organelor fiscale.


Incepand cu data de 7 februarie si pana pe data de 25 februarie contribuabilii pot depune declaratia unica privind contributiile sociale si impozitul pe salariu aferente lunii ianuarie.


Depunerea declaratiei unice pe internet devine obligatorie de la 1 iulie.


Potrivit analizelor ANAF, 40% din contribuabili aleg sa depuna declaratiile in data de 25, ultima zi de depunere.


"Apelul catre contribuaili este sa nu lase depunerea pentru ultima zi.


Din acest punct de vedere, avand in vedere faptul ca luna februarie se termina intr-o luni, dar vineri este ultima data de depunere, am hotarat ca in data de 24 si 25 toate ghiseele sa lucreze in doua schimburi, de la ora 8:00 pana la 14:00 si de la 14:00 la 20:00, pentru ca procesul sa se desfasoare in cele mai bune conditii", a spus Vatasoiu.


Depunerea online presupune achizitionarea unui certificat digital calificat de semnatura electronica emis de furnizorii autorizati si inregistrarea acestuia la organelor fiscale. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1705 ori