Mugur Isarescu si Tudor Giurgiu, printre laureatii Premiilor de Excelenta IAA

Vineri, 26 Martie 2010, ora 09:19
1713 citiri
Mugur Isarescu si Tudor Giurgiu, printre laureatii Premiilor de Excelenta IAA

Guvernatorul Bancii Nationale Mugur Isarescu, regizorul Tudor Giurgiu si Liviu Tofan, directorul IRIR, s-au numarat printre laureatii Premiilor de Excelenta IAA, eveniment care celebreaza personalitatile ce functioneaza ca modelele profesionale si etice pentru industria de comunicare. 

Evenimentul, ajuns la a treia editie, este o initiativa a Consiliului Director IAA Romania, fiind un demers al asociatiei, care reuneste agentii de publicitate, de media si companii, de a recunoaste, promova si recompensa public personalitati care, prin activitatea si initiativele derulate, au contribuit decisiv la ridicarea standardelor profesionale si etice in domeniile in care activeaza, precizeaza Mediafax.

Unul dintre laureatii acestei editii a fost Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, pentru ca a fost "cel mai bun comunicator pe timp de criza", si pentru ca a furnizat repere de stabilitate si echilibru intr-o perioada de tulburente.

Premiul a fost inmanat de Felix Tataru, presedintele IAA Romania, si a fost ridicat de Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR.

Mugur Isarescu a multumit pentru distinctie prin intermediul unei inregistrari video. Isarecu a transmis ca a fost surprins de valorizarea importantei stabilitatii macroeconomice prin acest premiu.

"Sunt surprins pentru ca despre stabilitatea macroeconomica se vorbeste in general ca despre un dat si nu ca despre un rezultat al deciziilor de zi cu zi", a spus Isarescu, care a facut o analogie cu sanatatea, tot un proces rezultat dintr-o suma de decizii cotidiene.

"Faptul ca primesc acest premiu este pentru mine un semnal ca industria pe care o reprezentati are o alta intelegere a stabilitatii macroeconomice si cred ca IAA va juca un rol important in dezbaterea publica asupra acestui subiect", a mai adaugat Isarescu.

Regizorul Tudor Giurgiu a fost si el premiat in cadrul Galei de Excelenta IAA, pentru lansarea si sustinerea timp de zece ani a unor proiecte durabile, cum ar fi Festivalul International de Film Transilvania sau Premiile Gopo.

Premiul i-a fost inmanat din partea IAA de Afrodita Blasius, care l-a numit pe Giurgiu "un ardelean care tace si face".

Tudor Giurgiu a vorbit pe scena despre contactul sau cu lumea publicitatii, atat din postura de angajat al unei agentii - primul sau job -, cat si din cea a unei persoane care a beneficiat de sustinerea acestei industrii pentru realizarea proiectelor.

Liviu Tofan, directorul Institutului Roman de Istorie Recenta (IRIR) a fost premiat de asociatia industriei de marketing si publicitate pentru initierea si coordonarea campaniei "Europa libera, aici!", proiect de recuperare a arhivei Europei Libere, si pentru infiintarea unui Centru de Cercetare si documentare Europa Libera la Bucuresti.

Prezent pe scena, Liviu Tofan a multumit agentiei care a realizat pro-bono aceasta creatia pentru campanie - Brandstalk, membra a The Group - si partenerilor media.

De asemenea, Marius Tuca, directorul cotidianului Jurnalul National, a primit un premiu in calitate de initiator al campaniei "Miscarea de rezistenta", dezvoltata de ziar, demers menit sa promoveze calitatea in favoarea cantitatii.

El a multumit pentru premiu lui Bogdan Naumovici si echipei 23 Communication "pentru ca au imbracat cu suflet acest proiect", dar a si criticat industria publicitatii pentru ca accepta sa plaseze reclame in emisiuni unde apar antimodele.

Pe lista laureatilor IAA s-a mai aflat si Razvan Popovici, pentru excelenta in crearea si comunicarea festivalului Sonoro, un brand romanesc unic pe piata muzicala.

Tot din sfera artistica, IAA a oferit un premiu si lui Dan Popescu, de la H'art Gallery, pentru valorificarea artistului Ion Barladeanu.

Din partea companiilor pe lista premiatilor s-a aflat Marco Kind, Chief Marketing Officer Vodafone Romania, pentru ca a mentinut un brand mereu relevant la nivelul comunicarii pentru consumator.

Din industria publicitatii printre premiati s-au numarat Emilian Arsenoaiei si Razvan Matasel pentru campania "Accidentele se pot intampla oricui", o alta distinctie fiind acordata lui Adrian Tuluca, de la Propaganda, si lui Adrian Popescu, de la Radio Guerrilla, pentru creativitatea si executia campaniei "Antimitocanie".

Paul Markovits a fost onorat de IAA cu distinctia de cel mai inventiv om de marketing in 2009, el aducand, anul trecut, in premiera in Romania, neuromarketingul. Petre Barbu, jurnalist la Forbes a fost premiat pentru excelenta in comunicarea jurnalistica, fiind considerat "inventatorul domeniului media in presa" si sustinator al industriei de comunicare.

"Acest premiu ma onoreaza si ma emotioneaza pentru ca vine din partea breslei publicitarilor, oameni foarte exigenti, atenti la orice virgula si la orice pauza de respiratie", a spus Barbu.

Un alt premiu a revenit unui reprezentant al presei de publicitate, si anume lui Costin Radu, de la IQAds.

Angela Cretu, fost General Manger Avon, a fost premiata pentru excelenta in inovatie si implementarea unui model de business dezvoltat autohton in afara granitelor tarii.

In prezent ea este la New York si este cea mai tanara vicepresedinta a companiei Avon.

IAA este organizatie tripartita, un parteneriat strategic unic, ce apara interesele comune ale tuturor disciplinelor din intregul spectru al comunicarilor de marketing - de la clienti si agentii de publicitate pana la mass media.

In Romania, IAA reuneste 130 companii, firme care fac publicitate pentru produsele/ serviciile lor, medii si agentii de publicitate.

Rolul sau este sa promoveze, in Romania, standardele internationale recunoscute in domeniul publicitatii. 

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#isarescu, # premiu, # laureat, # iaa, # comunicator , #Jurnalisti