Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jurnalistii straini remarca progresele, dar si problemele Romaniei si Bulgariei

Jurnalistii straini remarca progresele, dar si problemele Romaniei si Bulgariei

Presa internationala a comentat pe larg raportul de monitorizare prezentat de Comisia Europeana. La fel ca si politicienii, jurnalistii occidentali scot in evidenta atat realizarile cat si problemelele cu care se confrunta Romania si Bulgaria, pe drumul spre aderare.

'Comisia Europeana de la Bruxelles a prevenit cele 2 tari candidate ca ar putea activa clauza de salvgardare daca acestea nu iau masuri ferme pentru abordarea unei lungi liste de ingrijorari serioase-14 in cazul Romaniei si 16 in cel al Bulgariei', se spune pe site-ul agentiei de stiri BBC. Pe site-ul agentiei Reuters scrie ca 'Bruxelles-ul va trimite in curand noi scrisori de avertizare catre Bucuresti si Sofia, urgentand cele 2 guverne sa-si accelereze reformele. Coruptia ar putea ameninta securitatea interna a Uniunii Europene si programele de finantare acordate dupa aderare'. 'Vocea Americii' subliniaza ca 'raportul de monitorizare recunoaste progresele semnificative facute de Romania si Bulgaria in intampinarea standardelor europene, dar ca zarurile nu au fost aruncate in ceea ce priveste aderarea'. Cotidianul britanic 'Financial Times' noteaza, sub titlul 'li se cere sa actioneze urgent si in forta', ca cele 2 tari candidate trebuie sa-si dubleze eforturile pentru eradicarea coruptiei, a piratarii si securizarea frontierelor, daca vor ca 'sperantele aderarii sa nu le deraieze'. Ziarul bulgar 'Dnevnik' deplange insa faptul ca raportul a fost mult mai critic in privinta guvernului de la Sofia, scriind ca 'eforturile de aderare ale Bulgariei au primit o palma la Bruxelles'.

Realitatea TV

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 743 ori