Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CRP, AJR, PPR, APEL, UGIR: CAS pe drepturi de autor, doar cu sprijin pentru mass-media

CRP, AJR, PPR, APEL, UGIR: CAS pe drepturi de autor, doar cu sprijin pentru mass-media

CRP, AJR, PPR, APEL si UGIR considera ca acceptarea platii CAS pentru drepturile de autor ale jurnalistilor este conditionata de corelarea obligatorie cu masurile fiscale de sprijinire a industriei mass-media, se spune intr-un comunicat comun remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

"Semnatarii sunt de acord cu principiul contributivitatii la sistemul pensiilor de stat, insa doar in conditiile aplicarii de catre guvern a masurilor europene de sprijinire a industriei mass-media. Momentul posibilei introduceri a CAS pentru drepturile de autor ale jurnalistilor, dar exclusiv pentru cei care isi desfasoara activitatea doar in baza acestui tip de contract, trebuie corelat obligatoriu cu acela al intrarii in vigoare a unor masuri fiscale de sustinere a mass-media", precizeaza comunicatul semnat de liderii celor cinci organizatii.

Acestia isi explica conditionarea si atitudinea prin "raportarea la realitatile ingrijoratoare din industria mass-media, aflata inca intr-o stare de fragilitate financiara si a carei redresare va fi lenta si dificila" si prin faptul ca acorda "prioritate apararii intereselor industriei mass-media".


De asemenea, organizatiile semnatare califica drept "inoportuna aplicarea CAS pentru contractele de drepturi de autor ale jurnalistilor de la 1 ianuarie 2011".


"Semnatarii au raspuns invitatiei la dialog adresata de ministrul Muncii, Mihai Seitan, si inteleg imperativele Ministerului Muncii in materie de pensii.


CRP, AJR, PPR, APEL si UGIR isi vor continua demersurile si dialogul cu autoritatile guvernamentale in scopul gasirii unor solutii pentru redresarea industriei mass-media", se mai spune in comunicat.


Comunicatul este semnat de Indira Crasnea, presedinta Clubului Roman de Presa (CRP), Cezar Ion, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJR), Cosmina Noaghea, presedinta Patronatului Presei Romane (PPR), Marius Stoianovici, presedintele Asociatiei Patronale a Editorilor Locali (APEL), si Stefan Radeanu, vicepresedinte al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR).


Reprezentantii celor cinci organizatii s-au intalnit, marti, cu ministrul Muncii, Mihai Seitan, pentru o prima discutie legata de posibilitatea introducerii platii CAS pentru contractele de drepturi de autor ale jurnalistilor.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 988 ori
Citeste mai multe despremass media plata cas drepturi autor