Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volkswagen vrea sa isi majoreze la 30% participatia pe care o detine la MAN

Volkswagen vrea sa isi majoreze la 30% participatia pe care o detine la MAN
Grupul Volkswagen a informat Oficiul Federal pentru Carteluri din Germania privind intentiile de a-si majora participatia pe care o detine la compania producatoare de camioane MAN pana la 30%, au precizat vineri autoritatile anti-cartel, conform Reuters. Oficiul Federal pentru Carteluri are ragaz patru saptamani pentru a decide daca o astfel de initiativa ar afecta concurenta, a declarat o purtatoare de cuvant a agentiei. Autoritatile germane - si nu cele ale Uniunii Europene - sunt insarcinate cu rezolvarea acestui caz deoarece nu este vorba decat despre o participatiune minoritara, a adaugat aceasta.
Volkswagen este deja principalul actionar al grupului MAN, detinand o participatiune de 15,1% si in ultimul timp a insistat ca grupul MAN sa renunte la oferta de preluare a grupului rival Scania, din care Volkwagen detine cea mai mare participatiune, de 34%.

MAN a lansat o oferta de preluare in valoare de 10,3 miliarde de euro (13,04 miliarde de dolari) pentru Scania, refuzata insa de grupul rival.
Grupurile Volkswagen si MAN nu au putut fi contactate pentru a oferi informatii suplimentare.

Daca grupul Volkswagen va primi permisiunea de a-si majora participatia de la MAN, acest lucru ii va conferi principalului producator european de automobile o cota mai mare de decizie prin care ar putea impune o eventuala fuziune MAN-Scania-VW (aici fiind vorba de divizia braziliana a grupului VW, care se ocupa cu constructia de camioane).

O astfel de entitate economica ar deveni principalul producator european de camioane si ar ocupa locul secund in ceea ce priveste sectorul de constructie de autobuze.

Grupul Volkswagen a adaugat ca nu doreste sa isi majoreze participatia la MAN la peste 30%, deoarece daca acest lucru s-ar intampla, compania ar fi fortata, conform legilor din Germania, sa faca o oferta de preluare, lucru care nu este dorit de VW.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 669 ori