GM si Ford, la masa negocierilor

Marti, 19 Septembrie 2006, ora 11:36
1009 citiri

Cei doi constructori americani de automobile, General Motors si Ford, ambii in curs de restructurare, au avut, recent, o intalnire, pentru a discuta despre o alianta sau o fuziune, informeaza surse apropiate companiilor, citate, luni, de cotidianul Autonews, anunta AFP. Aceste discutii au inceput in luna iulie, dupa ce compania GM a inaugurat, impreuna cu consortiul franco-japonez Renault-Nissan, examenul pentru un proiect de alianta, informeaza publicatia, care precizeaza ca nu se stie care este constructorul american care a preluat initiativa negocierilor.

Directorii financiari ai companiilor GM si Ford, Fritz Henderson si Don Leclair, au avut, luna trecuta, o intalnire destinata negocierilor, in vederea unei aliante. Cu toate acestea, sansele ca aceste discutii sa ajunga la vreo concluzie sunt putine, informeaza cotidianul.

Unul dintre purtatorii de cuvant ai companiei Ford, nu a dorit sa faca niciun fel de comentariu. "Noi nu putem reactiona la acest gen de informatii", a declarat Tom Hoyt.

Reprezentantii GM nu au putut fi gasiti pentru declaratii referitoare la acest subiect.

La Bursa de la New York, actiunile companiei GM ajunsesera la cotatia de 31,40 dolari, mai scazute cu 0,82%, iar cele ale companiei Ford, la cotatia de 7,99 dolari, scazand cu 2,8%, la pranz.

Compania Ford, pe de alta parte, tocmai si-a schimbat presedintele consiliului de administratie. Alan Mullaly, fostul patron al liniei de avioane comerciale a companiei Boeing, este noul conducator al companiei Ford, in locul lui Bill Ford, care a ramas presedinte al consiliului de administratie.

Al doilea constructor american de automobile a dezvaluit, vineri, o serie de masuri reformiste aditionale, pentru a devansa restructurarea sa din anul 2012 in 2008.

Cei doi constructori de automobile sunt in pierdere in America de Nord, din cauza concurentei constructorilor asiatici de automobile, si sunt in cautare, ambii, de remedii care sa solutioneze pierderea unei cote de piata.

NewsIn

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...