Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul de administratie al Dow Jones a acceptat oferta lui Murdoch

Consiliul de administratie al Dow Jones a acceptat oferta lui Murdoch
Consiliul de administratie al grupului de presa Dow Jones, editorul prestigiosului cotidian financiar 'Wall Street Journal', a acceptat, marti seara, oferta de preluare venita din partea magnatului media Rupert Murdoch, in valoare de cinci miliarde de dolari, transmite AFP.

Singur obstacol ramas in fata preluarii grupului de presa de catre Murdoch este obtinerea acordului familiei Bancroft, care controleaza 64 la suta din drepturile de vot la Dow Jones.

'Consiliul de administratie este gata sa aprobe si sa recomande actionarilor sai, inclusiv membrilor familiei Bancroft, un acord de fuziune cu grupul News Corp., care s-a oferit sa cumpere toate actiunile Dow Jones la un pret de 60 de dolari pe actiune', a anuntat board-ul Dow Jones intr-un comunicat dat publicitatii marti seara. Votul favorabil al consiliului de administratie de la Dow Jones nu obliga familia Bancroft sa accepte oferta insa constituie o conditie necesara pentru finalizarea tranzactiei. Potrivit unor informatii publicate chiar in 'Wall Street Journal' familia Bancroft se va reuni in zilele urmatoare pentru a lua o decizie.

La inceputul lunii mai, magnatul Rupert Murdoch, patronul gigantului media News Corp., a oferit cinci miliarde dolari pentru preluarea grupului de presa Dow Jones, care pe langa 'Wall Street Journal', al doilea cotidian din SUA ca numar de cititori, mai detine agentia de informatii financiare Dow Jones, saptamanalul financiar Barron's si baza de date Factiva. Daca oferta sa va fi acceptata de familia Bancroft, Rupert Murdoch va controla una din cele mai importante agentii de infomatii financiare din lume, dupa Thomson-Reuters si Bloomberg, precum si 'Wall Street Journal', un cotidian de referinta in mediile de afaceri, toate aceste media urmand sa furnizeze informatii pentru viitorul canal de informatii financiare Fox Business, programat sa fie lansat la data de 15 octombrie in SUA.

Grupul News Corp. controleaza 175 de jurnale in peste 12 tari, pe lista aflandu-se atat ziare de scandal, cat si jurnale prestigioase cum este 'Times' in Marea Britanie. In SUA, grupul detine posturile de televiziune Fox, studiourile de film 20th Century Fox si cotidianul 'New York Post'.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 949 ori