Centrul Medical Unirea va fuziona cu spitalul si clinicile Euroclinic

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 12:03
1613 citiri
Centrul Medical Unirea va fuziona cu spitalul si clinicile Euroclinic

Furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea va fuziona cu compania Euroclinic Hospital&Medical Centers, care detine un spital si mai multe clinici, detinuta de grupul Eureko, operatiunea urmand sa fie anuntata luni, 20 septembrie, intr-o conferinta de presa.

Surse din piata de servicii medicale declarau la sfarsitul lunii mai agentiei MEDIAFAX ca grupul Eureko va scoate la vanzare compania Euroclinic Hospital&Medical Centers pentru o suma de peste 30 de milioane de euro.

Euroclinic Hospital&Medical Centers a trecut pe profit in anul 2009, pentru prima data de la deschidere, in 2005, si a consemnat o crestere a afacerilor de 35%, la circa opt milioane de euro.

In 2008, Euroclinic Hospital a raportat pierderi de 5,6 milioane lei (1,54 milioane euro), iar Euroclinic Medical Centers de peste 320.000 lei (87.000 euro), potrivit datelor Ministerului Finantelor.

Spitalul a fost deschis in 2005, in urma unei investitii de 6,2 milioane de euro.

Inregistrat la Utrecht (Olanda), Eureko este un grup financiar prezent in peste zece tari europene si are mai mult de 24.000 de angajati. Eureko are activitati in Romania si in sectorul asigurarilor.

Centrul Medical Unirea cuprinde 13 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, doua spitale si sapte policlinici proprii in tara, la care se adauga parteneriatele la nivel national cu 130 de clinici.

CMU mai detine 50% din actiunile bancii de celule stem Stem-Health Unirea din Bucuresti, restul titlurilor fiind ale grupului elen Hygeia.

Compania a avut in primele sase luni venituri de 10,16 milioane de euro, cu 36% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Fondul de investitii Advent International a preluat in luna martie 80% din actiunile CMU, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro.

Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#fuziune spitale clinici , #Fuziuni