BT Asigurari vrea sa preia fondul OTP Strateg

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 10:36
1158 citiri
BT Asigurari vrea sa preia fondul OTP Strateg

BT Asigurari va incepe demersurile pentru obtinerea autorizatiei de functionare ca administrator de pensii facultative (Pilonul III) in vederea preluarii fondului OTP Strateg, gestionat de OTP Garancia Asigurari, companie care va fuziona, alaturi de Asiban, cu BT Asigurari.

"Groupama isi doreste sa devina un jucator important si pe piata pensiilor facultative. Decizia de alocare de capital pentru pensii care s-a facut in cadrul BT Asigurari este in linie cu politica generala de dezvoltare a Groupama Asigurari in Romania si este una dintre premisele fuziunii cu OTP Garancia Asigurari", a declarat, miercuri, agentiei Mediafax, Denis Rousset, reprezentantul Groupama in Romania.

Grupul francez Groupama a intrat in Romania in octombrie 2007, dupa ce a achizitionat intregul pachet de actiuni al BT Asigurari, in urma unei tranzactii de 100 milioane de euro.

Prin preluarea diviziei de asigurari Garancia a grupului bancar OTP din Ungaria, in februarie 2008, Groupama a devenit si actionarul subsidiarei din Romania, alaturi de cele din Ungaria, Slovacia si Bulgaria. Costul total ocazionat de achizitia a 100% din capitalul OTP Garancia s-a ridicat la 164 miliarde forinti (aproximativ 617 milioane de euro), conform Groupama.

Doua luni mai tarziu, Groupama a castigat licitatia pentru preluarea integrala a Asiban, valoarea transferului de actiuni ridicandu-se la 350 milioane de euro.

La finele anului 2008, Groupama a anuntat ca va majora capitalul social al celor trei societati din Romania cu 160 milioane de lei, din care 92 milioane de lei au vizat BT Asigurari.

In urma acestei operatiuni, finalizata in luna februarie, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, capitalul social al BT Asigurari a ajuns la 299,5 milioane de lei.

La finele lunii martie, OTP Strateg avea 324 de clienti si active nete de 170.206 lei, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului Pensii Private, plasandu-se pe locul opt din zece in ierarhia fondurilor de profil dupa nivelul activelor.

Pe Pilonul III, activele nete ale celor zece fonduri de profil totalizeaza 110,48 milioane de lei, avansul fata de luna februarie fiind de 10,2%, in timp ce numarul contributorilor a crescut cu 2,2%, la 162.220 persoane.

Veniturile din subscrieri ale BT Asigurari, OTP Garancia Asigurari si Asiban au crescut in 2008 cu aproape 17,8%, la 1,003 miliarde de lei.

Raportat la nivelul primelor subscrise anul trecut pe intreaga piata locala a asigurarilor, care au totalizat 8,78 miliarde de lei, cele trei companii controlate de Groupama detin o cota de 11,42%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#BT, #asigurari, #fond, #otp , #Fuziuni