Foliile adezive, de ce sunt atat de recomandate de catre experti?

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 15:47
3114 citiri
Foliile adezive, de ce sunt atat de recomandate de catre experti?

Realizate pe material suport din hartie siliconata simpla sau pe ambele parti, adeziv si un strat de silocon, foliile adezive sunt un produs pe baza de material din plastic, in general polivinil butiral. Materialul are o grosime de cativa microni, insa prezinta o rezistenta extrem de ridicata la rupere.

Aplicarea acestora se realizeaza, de regula, pe un geam obisnuit sau intre doua foi de geam, crescand de cateva zeci de ori rezistenta in cazul spargerilor. Mai mult, foliile prezinta o protectie sporita contra radiatiilor UV, reducand aportul de caldura si de alte radiatii, in special pe durata sezonului cald.

Produsele adezive ofera aderenta la presiune sensibila, prezinta caracteristici diferite si sunt comercializate in culori variate, pentru a raspunde gusturilor diverse ale cumparatorilor.

Cum se aplica foliile adezive pe o suprafata?

Dupa cum am amintit anterior, foliile adezive au pe una dintre parti un adeziv acoperit cu o folie din plastic.

Aplicarea lor este foarte rapida si usoara, intrucat indepartarea foliei transparente din plastic expune adezivul, care poate fi activat prin pulverizarea unei solutii de apa si sapun. Fixarea se realizeaza fie pe partea interioara, fie pe cea exterioara a geamului, dupa caz. Excesul de apa este indepartat cu ajutorul unui dispozitiv special.

Proprietatea de a respinge caldura este direct influentata de tipul de material. Astfel, foliile din categoria reflectiva au un grad de reducere a aportului de caldura de pana la 80%, contribuind, in acest mod, la scaderea consumului de energie electrica de pe urma utilizarii instalatiilor de racire.

Odata montate pe geam, niciun producator nu va garanta durata de viata a unei folii adezive. Rezistenta acesteia depinde, in primul rand, de modalitatea in care a fost montata, de orientarea ferestrei sau de locatie si amplasarea imobilului, cat si de factorii de mediu.

Cu toate acestea, studiile au demostrat ca unele tipuri de folii adezive au rezistat pret de mai bine de un deceniu!

Care sunt principalele tipuri de folii adezive?

In functie de proprietatile acestora si de materialul din care sunt confectionate, exista patru mari categorii de folii adezive.

Intr-o prima categorie se incadreaza foliile pe baza de apa, considerata de catre prodicatori ca fiind varianta cea mai economica. Sunt folii din PVC moi, extrem de versatile, ce au o suprafata luciosa sau mata, care este folosita pentru decupare pe cutter-plotter sau serigrafiere cu cerneluri de vinil.

O a doua categorie este cea a foliilor adezive pe baza de solvent, care confera o adeziune mult mai puternica decat in cazul primelor, se pot aplica cu apa si se pot indeparta extrem de usor, fara a lasa urme de adeziv. In plus, sunt extrem de rezistente la umiditate.

Din a treia categorie fac parte foliile removabile, ce prezinta un adeziv slab, si o capacitate mare de a fi detasate cu usurinta.

In fine, ultima categorie include foliile adezive permanente, ce prezinta o putere mare a adezivului (<10N/25 mm). Adezivul poate fi repozitionat cu ajutorul unui piston cu aer cald si a alcoolului izopropilic.

Asadar, oferiti-va confortul si siguranta geamurilor ferestrelor casei sau masinii dvs cu tipul de folie adeziva potrivita trebuintelor pe care le aveti!

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#folie adeziva , #Firme publicitate