Ce inseamna PRINT&SIGN pentru piata est-europeana de imprimare digitala

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 10:47
3041 citiri
Ce inseamna PRINT&SIGN pentru piata est-europeana de imprimare digitala

PRINT&SIGN 2017, cel mai reprezentativ targ de tipar si semnalistica din Europa de Sud-Est, se va desfasura intre 26 si 29 septembrie in Pavilionul Central din Romexpo, Bucuresti.

Recunoscut drept un adevarat hub al tehnologiilor inovatoare, cu peste 150 de echipamente inovatoare de print digital, consumabile si aplicatii de ultima generatie purtand marcile celor mai mari branduri de profil din lume, PRINT&SIGN (ajuns la editia a 14-a) este un reper foarte important la nivel regional pentru cei care activeaza in domeniile imprimarii si al semnalisticii digitale. La ora actuala, piata romaneasca reprezinta aproximativ 10% din productia pietei de imprimare digitala din Europa de Est, potrivit estimarilor Smithers Pira, cea mai mare autoritate din domeniul printului, ambalajelor si hartiei din lume.

Statisticile Smithers Pira cuprind inclusiv productia din Turcia, cel mai puternic jucator din regiune.

"Cererea mondiala de print digital creste puternic, ceea ce inseamna ca piata va creste la nivel global. Mai multe economii din Europa de Sud-Est sunt prognozate sa creasca, fiind influentate de cererea consumatorilor, astfel incat exista oportunitati pentru a satisface aceasta cerere cu productia locala. In ceea ce priveste exportul, exista oportunitati la nivelul regiunii: statele UE beneficiaza de acces liber in Uniune, iar costurile cu forta de munca in sud-estul regiunii raman inferioare mediei UE (desi acestea cresc puternic in tari precum Romania). Cu toate acestea, este nevoie de investitii in tehnologia de imprimare digitala pentru dezvoltarea pietei locale, precum si de personal instruit", considera Dr. Paul N Ewing, Managing Partner Ewing Innovation LLP si consultant Smithers Pira.

Estimarile indica o crestere semnificativa a pietei in urmatorii 5 ani, determinata de o serie de factori fundamentali, cum ar fi economia favorabila pe termen scurt a tiparirii digitale versus serigrafie, cresterea e-commerce-ului (si, odata cu el, a capacitatii de reconfigurare a lanturilor de aprovizionare pentru tiparirea la cerere prin intermediul printului digital), imbunatatirea impactului printului digital asupra mediului, comparativ cu imprimarea traditionala etc. Cresterea va afecta pietele de imbracaminte, semnalistica si amenajarile interioare. "Pe masura ce vor creste aceste piete, va creste si potentialul imprimarii digitale", estimeaza Ewing.

Considerat un adevarat guru al printului digital, Dr. Paul N Ewing vine la PRINT&SIGN ca speaker la Conferinta PrintTex 2017, care va avea loc pe 26 septembrie, in sala Cupola din Romexpo-Bucuresti (Pavilionul Central), incepand cu ora 13:00.

Cine este Dr Paul N Ewing?

Consultant asociat la Smithers Pira si managing partner la Ewing Innovation LLP, companie de consultanta specializata in R&D si strategii de business in industria tipariturilor cu jet de cerneala, Paul Ewing este un adevarat guru in domeniul imprimarii cu jet de cerneala.

Are peste 15 ani experienta in planificarea strategica, cercetare-dezvoltare si comercializarea cernelurilor si colorantilor pentru aplicatii in domeniul imprimarii cu jet de cerneala.

A fost director in cadrul multor companii de top, precum FUJIFILM si Avecia & Zeneca, perioada in care a contribuit la dezvoltarea a numeroase produse (cerneluri, coloranti si alte materiale) folosite de imprimantele OEM in diverse sectoare (tipografie, grafica, imprimare industriala, ambalaje si textile, aplicatii industriale).

Paul Ewing este doctorand, membru al Societatii Regale de Chimie si a absolvit un MBA la Manchester Business School.

Elitele Rusiei îi trag semnalul de alarmă lui Putin: Șocul se întinde în țară, președintele nu mai poate nimic
Elitele Rusiei îi trag semnalul de alarmă lui Putin: Șocul se întinde în țară, președintele nu mai poate nimic
Războiul Moscovei din Ucraina se află într-o continuă evoluție, însă acum elitele Rusiei îi trag semnalul de alarmă lui Putin. Este tot mai clar avertismentul oamenilor de afaceri, care...
Adrian Vasilescu (BNR) explică de ce nu e bine să ținem banii acasă: "Doar vulnerabilități"
Adrian Vasilescu (BNR) explică de ce nu e bine să ținem banii acasă: "Doar vulnerabilități"
Adrian Vasilescu, unul dintre consilierii guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, îi îndeamnă pe români să-și țină banii în bănci și îi avertizează că banii ținuți acasă "nu aduc...
#tipar digital, #print digital , #Firme publicitate

Curs valutar

1 EUR = 4.9684 RON

-0.0025

1 USD = 4.7338 RON

0.0122
  1. O țară de un miliard de locuitori, prietenă cu Rusia, îi face pe plac lui Trump. Putin încasează o lovitură în plin
  2. SUA lovesc interesele a 2 țări NATO: Putin le ajută să scape de mutarea dură a Americii
  3. Mutare contra lui Trump a unei mari puteri mondiale: Ce câștigă cu lovitura împotriva SUA
  4. Euro a rupt pragul psihologic de 5 lei la vânzare. Ce prețuri afișează luni băncile și casele de schimb pentru moneda unică
  5. Surpriza anunțată de BNR. Moneda euro a căzut la cea mai mică valoare din ultimele 6 luni
  6. Mașinile electrice second-hand se vând mai rapid decât cele pe benzină și motorină. Care este motivul
  7. Cu cât se vor scumpi gazele. Intrăm într-o nouă criză, cresc tendințele de dezindustrializare
  8. Lovitură din partea unor persoane: Îmbogățire colosală cu 26.000 de miliarde dolari
  9. Super-mașina de 700.000 de euro surprinsă la RAR. "Are sau nu cârlig de remorcare în banii ăștia?" / "La Polo meu nu ați făcut poză"
  10. Un producător auto chinez urmează să depășească Ford și Honda în vânzările globale. Aproape 4 milioane de vehicule livrate în 2024