Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin titluri de stat in decembrie

MFP vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin titluri de stat in decembrie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna decembrie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului, informeaza NewsIn.

Astfel, ministerul va organiza patru licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont in decembrie, doua cu maturitate la sase luni si doua cu maturitate la un an.

Certificatele la 12 luni au o valoare programata de 1 miliard de lei fiecare, iar cele la sase luni 800 milioane lei, respectiv 1 miliard lei.

De asemenea, Finantele vor redeschide doua emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, respectiv 5 ani.

Obligatiunile la 3 ani au o valoare programata de 500 milioane lei, iar cele la 5 ani o valoare de 300 milioane lei. MFP a atras 4,37 miliarde lei prin titluri de stat in noiembrie, precum si 1,31 miliarde euro.

In octombrie, ministerul a atras 3,096 miliarde lei, sub nivelul programat de 4,6 miliarde lei.

In trimestrul al treilea, MFP a reusit sa colecteze numai 6,52 miliarde lei din piata locala, cu mult sub nivelul programat de 13-15 miliarde lei.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1350 ori
Citeste mai multe despremfp emisiune obligatiuni titluri