Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

WMR Business TV a primit licenta audiovizuala de la CNA

WMR Business TV a primit licenta audiovizuala de la CNA


CNA a acordat, joi, o licenta audiovizuala televiziunii de business WMR Business TV, din a carei echipa editoriala fac parte purtatorul de cuvant al ASF, Radu Soviani, Sorin Marinescu, care va ocupa functia de presedinte si General Manager, si Emil Hurezeanu, care va fi editorial director business.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, solicitarea societatii World Media Resources SRL din Bucuresti de acordare a unei licente audiovizuale prin satelit pentru televiziunea WMR Business TV. Asociatii societatii World Media Resources SRL sunt Sorin-Mihai Marinescu (95%) si Viorel Papureanu (5%).

"Dupa parerea noastra este un proiect actual pentru economia romaneasca, in momentul de fata, dupa ce piata romaneasca, cosumatorul de stiri de business - consumator in sensul de utilizator al acestor stiri, pentru ca aceste stiri se pot utiliza direct in imbunatatirea nivelului de piata, toate companiile, toti oamenii de afaceri si chiar consumatorul neimplicat in vreo activitate economica de anumite dimensiuni - are nevoie sa stie si sa poata sa cunoasca cum se opereaza cu diverse instrumente care apartin pietei financiare", a declarat Sorin Marinescu, administratorul firmei World Media Resources SRL.

Pe de alta parte, Sorin Marinescu a declarat ca este un moment bun pentru lansarea proiectului de business, "care in prima etapa este localizat in Romania, cu intentia de a se extinde, de a deveni unui proiect regional pe partea de Europa de sud-est". Marinescu a mai spus ca isi doreste ca aceasta televiziune sa devina asemanatoare Bloomberg de pe piata americana.

Echipa de coordonare a noii televiziuni vine de la Money Channel

Sorin Marinescu a precizat ca din echipa de coordonare a televiziunii WMR Business TV vor face parte si Radu Soviani, Viorel Papureanu si Emil Hurezeanu. Potrivit acestuia, proiectul va implica economia interna si politica externa, cu implicatii si analize in domeniul economic.

Totodata, parte a acestui proiect este si purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani, care va realiza emisiunea "The Money Show", care va fi difuzata de luni pana vineri, intre orele 20.00 si 21.00.

Prezent la sedinta CNA de joi, Radu Soviani a afirmat ca in momentul de fata exista loc pe piata interna pentru un proiect de televiziune economica.

Noua televiziune WMR Business TV ar putea emite, potrivit lui Radu Soviani, incepand de la 1 martie 2014.

"Toti am fost in echipa care a pornit postul Money Channel. (...) Cu experienta pe care am capatat-o, credem ca putem face un proiect mai bun. Aceasta nisa nu este acoperita. Din punctul nostru de vedere, o televiziune economica trebuie sa aiba si o componenta de cultura economica. (...) Nu ne propunem sa avem sute de oameni cu care sa lucram, ci cateva zeci de oameni foarte bine pregatiti. (...) Vom optimiza la maxim fluxul de personal si fluxul operational", a declarat Soviani.

Pe de alta parte, Viorel Papureanu a prezentat membrilor Consiliului National al Audiovizualului partea tehnica a proiectul, acesta afirmand ca postul de televiziune va functiona in baza unui sistem Cloud TV. "Cloud TV este o paltforma de management a tuturor posturilor care inglobeaza o televiziune, incepand de la ingest terminand cu playout. Poate fi accesat de pe orice computer, toate device-urile - smartphone, tableta, laptop -. Vom deveni banda de transmisie live. Acest sistem permite simultan zeci, sute, mii de feed-uri din lume, de orice calitate, in orice format. (...) Este un soft care nu implica foarte multe resurse umane, un om va putea face mai multe lucruri accesand acest soft", a afirmat Papureanu.

Sovianu sustine ca nu exista niciun conflict de interese intre pozitia la noua televiziune si cea de purtator de cuvant la ASF

Avand in vedere functia pe care o ocupa Radu Soviani in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Narcisa Iorga l-a intrebat pe acesta ce decizie va lua dupa ce televiziunea va incepe sa emita.

"Ocup pozitia de purtator de cuvant al ASF, va pot spune ca este o pozitie pe care o ocup limitat la durata contractului si va pot spune ca am dat un comunicat ca pozitia de purtator de cuvant face obiectul unei proceduri de licitatie deschisa. ASF prin aceasta licitatie cauta inclusiv servicii de purtator de cuvant. Ce voi face, voi decide in momentul respectiv. In momentul de fata ma gandesc daca voi participa la aceasta licitatie si, in functie de ceea ce se va intampla in urmatoarele 40 de zile, voi lua o decizie", a declarat Soviani.

El a precizat ca nu exista nicio problema in a ocupa functia de purtator de cuvant al ASF si cea de realizator de emisiune, afirmand ca Autoritatea de Supraveghere Financiara nu este o institutie publica.

Totusi, Narcisa Iorga a spus ca Legea audiovizualului interzice acest lucru. "Regret ca nu stiti Codul audiovizualului, in baza caruia functioneaza orice radiodifuzor din Romania. Articolul 68 interzice radiodifuzorilor sa difuzeze emisiuni realizate de purtatori de cuvant ai unor autoritati publice. Deci, dumneavoastra, nu puteti alege ce veti face", i-a spus Narcisa Iorga lui Radu Soviani.

Pe de alta parte, Soviani a subliniat ca Autoritatea de Supraveghere Financiara "nu este institutie publica, ci este autoritate de interes public". "Nu este platita din bani bugetari, nu are decat denumirea de autoritate de interes public. Nu este institutie publica. Va promit ca nu voi incalca niciun fel de zona legislativa la care faceti referire", a mai spus Soviani.

Decizia de acordare a licentei a fost luata cu opt voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) si unul "impotriva" (Narcisa Iorga).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1882 ori