Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RCS&RDS, amendata de CNA cu o suma record

RCS&RDS, amendata de CNA cu o suma record


CNA a aplicat o amenda record, de 100.000 de lei, companiei RCS&RDS, pentru ca a scos din grila, in Arad, televiziunea regionala West TV, un post obligatoriu la retransmisie pentru operatorii de cablu, potrivit principiului "must carry".

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de miercuri, cazul West TV, o televiziune care, pe 7 decembrie, a fost scoasa din pachetul analogic din Arad al operatorului de cablu RCS&RDS. La sedinta de miercuri a CNA a participat si o delegatie de la televiziunea West TV.

"Acest proiect s-a dezvoltat si este difuzat in 11 judete", a spus Andrei Ando, directorul general al West TV. Potrivit acestuia, pe 7 decembrie, RCS&RDS a scos West TV din pachetul de baza din reteaua sa din Arad fara sa fi avut vreo discutie prealabila cu reprezentantii televiziunii.

"A intrat peste noi o alta televiziune. Nu dorim sa facem o polemica cu acel post", a mai spus Andrei Ando. Potrivit discutiilor din sedinta CNA, West TV a fost inlocuit in reteaua RCS&RDS din Arad cu televiziunea de stiri Romania TV, controlata de Sebastian Ghita.

Reprezentantii West TV au adus la CNA 3.500 de solicitari de la cetateni din judetul Arad, pentru reincluderea televiziunii in grila RCS&RDS. "Dar mai avem de cinci ori pe atatea (solicitari de la cetateni pentru reincluderea West TV in grila RCS&RDS, n.r.). Luni a fost si un miting de protest in fata sediului RCS din Arad, la care au participat 1.000 - 1.500 de oameni", a mai spus Andrei Ando.

Totodata, reprezentantii West TV au spus ca televiziunea continua sa emita in celelalte zece judete, insa in Arad nu se mai vede deloc pentru ca in respectiva zona RCS&RDS detine monopolul pe cablu.

Membrii CNA au considerat ca situatia scoaterii West TV din grila RCS&RDS in Arad este foarte grava. Ei au tinut cont si de faptul ca operatorul de cablu RCS&RDS a mai fost atentionat de CNA si pentru scoaterea din grila a televiziunilor National 24 Plus si GSP TV.

Astfel, Narcisa Iorga, membru al CNA, a propus amendarea RCS&RDS cu 100.000 de lei, pentru scoaterea din grila a West TV. Propunerea a fost votata in unanimitate de membrii CNA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2097 ori