Reuters concediaza 5% din angajati la nivel global

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 09:53
1075 citiri
Reuters concediaza 5% din angajati la nivel global

Grupul media Thompson Reuters Corporation a decis reducerea cu cinci la suta a personalului editorial al agentiei Reuters, la nivelul tuturor filialelor, masura urmand sa fie aplicata incepand din noiembrie, relateaza publicatia Wall Street Journal.

Redactorul-sef al agentiei Reuters, Stephen Adler, le-a transmis angajatilor aceasta decizie miercuri dimineata, potrivit unor surse citate de publicatia americana.

Informatia a fost confirmata de directorul de comunicare al grupului media, Barb Burg. "Pentru simplificarea si facilitarea activitatilor editoriale ale agentiei Reuters, vom face unele modificari care se vor concretiza intr-o echipa redactionala usor redusa", a declarat Barb Burg pentru AFP.

Potrivit Wall Street Journal, agentia Reuters are o echipa editoriala formata din aproximativ 2.800 de angajati la nivel global, astfel ca reducerea de personal va fi de circa 140 de jurnalisti. Masura va fi aplicata de luna viitoare, a precizat Stephen Adler.

Informatiile au aparut la o zi dupa ce James Smith, presedintele grupului media Thomson Reuters, a anuntat o reconfigurare a activitatilor companiei. Smith a avertizat ca procesul de restructurare va necesita adoptarea unor "decizii dure".

Nu este clar daca vor exista disponibilizari in alte divizii ale companiei. Grupul Thomson Reuters are aproximativ 60.000 de angajati, fiind organizat din anul 2011 in patru divizii: Compania pentru operatiuni financiare si de risc (care include servicii financiare, servicii adresate companiilor si activitatile media), Divizia juridica (firmele Westlaw si Carswell, specializate in baze de date si servicii de cautare online adresate avocatilor si consilierilor juridici), Divizia de stiinta si proprietate intelectuala si Serviciul pentru date fiscale si contabile.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#concedieri Reuters, #echipa editoriala Reuters, #reduceri personal Reuters, #restructurare Reuters , #Agentii presa