Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reuters concediaza 5% din angajati la nivel global

Reuters concediaza 5% din angajati la nivel global


Grupul media Thompson Reuters Corporation a decis reducerea cu cinci la suta a personalului editorial al agentiei Reuters, la nivelul tuturor filialelor, masura urmand sa fie aplicata incepand din noiembrie, relateaza publicatia Wall Street Journal.

Redactorul-sef al agentiei Reuters, Stephen Adler, le-a transmis angajatilor aceasta decizie miercuri dimineata, potrivit unor surse citate de publicatia americana.

Informatia a fost confirmata de directorul de comunicare al grupului media, Barb Burg. "Pentru simplificarea si facilitarea activitatilor editoriale ale agentiei Reuters, vom face unele modificari care se vor concretiza intr-o echipa redactionala usor redusa", a declarat Barb Burg pentru AFP.

Potrivit Wall Street Journal, agentia Reuters are o echipa editoriala formata din aproximativ 2.800 de angajati la nivel global, astfel ca reducerea de personal va fi de circa 140 de jurnalisti. Masura va fi aplicata de luna viitoare, a precizat Stephen Adler.

Informatiile au aparut la o zi dupa ce James Smith, presedintele grupului media Thomson Reuters, a anuntat o reconfigurare a activitatilor companiei. Smith a avertizat ca procesul de restructurare va necesita adoptarea unor "decizii dure".

Nu este clar daca vor exista disponibilizari in alte divizii ale companiei. Grupul Thomson Reuters are aproximativ 60.000 de angajati, fiind organizat din anul 2011 in patru divizii: Compania pentru operatiuni financiare si de risc (care include servicii financiare, servicii adresate companiilor si activitatile media), Divizia juridica (firmele Westlaw si Carswell, specializate in baze de date si servicii de cautare online adresate avocatilor si consilierilor juridici), Divizia de stiinta si proprietate intelectuala si Serviciul pentru date fiscale si contabile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 809 ori