Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vanzarile de laptop-uri au crescut cu 77% in trimestrul trei al anului

Vanzarile de laptop-uri au crescut cu 77% in trimestrul trei al anului

In al treilea trimestru al acestui an, s-au vandut cu 52,7% mai multe computere desktop, respectiv cu 76,6% mai multe laptop-uri decat in perioada similara din 2003.Din punctul de vedere al sumelor cheltuite, vanzarile s-au majorat cu aproape 46% pentru desktop-uri si cu circa 76% pentru laptop-uri. Fata de trimestrul al doilea al acestui an, numarul unitatilor vandute a crescut cu 9% la computere de birou, iar la cele portabile cu aproape 20%.

Jumatate din piata, persoanele fizice

Peste jumatate din cei care au achizitionat computere in perioada analizata au fost persoane fizice. Un alt segment important al cumparatorilor au fost intreprinderile mici si mijlocii, care au cumparat aproape 31% din totalul calculatoarelor comercializate.

Din punct de vedere al valorii computerelor achizitionate, cei mai multi bani au fost cheltuiti de intreprinderile mici si mijlocii - 39,6% din total, persoanele fizice clasandu-se pe locul al doilea din punct de vedere al valorii achizitiilor efectuate - 38,1% din total. Pe cele mai mult computere - 83% din total, ruleaza sistemul de operare Windows, iar pe 15,5% din acestea Linux.

Potrivit estimarilor Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, numarul computerelor existente la nivelul tarii va ajunge la finele acestui an la circa 2,5 milioane de unitati, cu 400.000 mai multe decat la sfarsitului anului precedent.

Sursa: Gardianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori