Ubisoft vrea sa faca achizitii, dar sa ramana profitabila

Miercuri, 30 Mai 2007, ora 15:59
882 citiri

Al doilea mare producator de jocuri video european, Ubisoft, doreste sa ramana profitabil in anul fiscal curent insa urmareste sa faca si achizitii, au spus, miercuri, mebrii conducerii companiei, citati de Reuters.

"Ideea este sa ramanem profitabili dar continuam sa cautam oportunitati de achizitii", a spus presedintele companiei, Yves Guillemot, in cadrul unei conferinte referitoare la castigurile Ubisoft in anul 2006/2007.

Directorul financiar Alain Martinez a spus ca Ubisoft cauta doua sau trei oportunitati, mai ales studiouri de dezvoltare.

Acesta nu a oferit alte detalii, insa a spus ca tintele posibile valoreaza intre unu si 20 de milioane de euro. Ubisoft, care si-a anuntat, marti, castigurile pentru anul financiar 2006/2007, incheiat in data de 31 martie, a obtinut un profit net de 55 milioane de euro, dupa ce terminase anul precedent cu o pierdere de peste 65 milioane euro.

Noile cifre sunt rezultatul cresterii castigurilor operationale pana la 53,2 milioane euro, dupa ce in 2006 Ubisoft inregistrase pierderi de peste 22 milioane euro, datorita unei urcari accelerate a veniturilor si reducerii costurilor salariale.

Martinez a mai spus ca Ubisoft ar putea incheia anul fiscal curent cu un profit intre 75 si 95 de milioane de euro, excluzand achizitiile.

Profitul operational a fost ridicat, in 2006/2007, de o crestere de 24% a veniturilor, pana la 680 de milioane de euro, pe o piata globala a jocurilor video care a urcat cu 5%, in conditiile in care Ubisoft a castigat datorita vechimii pe piata de console de joc de noua generatie.

Grupul a obtinut 60% din venituri prin vanzarea noilor console iar contributia acestora la rezultatele grupului "se va amplifica" in anul financiar 2007/2008, potrivit lui Martinez, citat de Reuters.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...