Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul nu mai poate controla Oltchim Rm. Valcea

Statul nu mai poate controla Oltchim Rm. Valcea

Combinatul chimic Oltchim Rm. Valcea nu mai poate fi influentat de deciziile statului roman, care, desi controleaza institutia in proportie de 54,8%, nu mai are necesarul de voturi pentru a lua decizii majore.

Imposibilitatea in care se afla statul se datoreaza achizitiilor de actiuni pe care le-au facut compania germana PCC si partenerii lor, compania Charlson Ventures din Marea Britanie, informeaza Financiarul.

Directorul general Oltchim, Constantin Roibu a declarat ca in AGA, actionarul Majoritar Ministerul Economiei este blocat in luarea anumitor decizii, ca majorarea capitalului, achizitii sau fuziuni, pentru ca nu mai are impreuna cu actionarii minoritari doua treimi din voturi.

31,3% din combinat este controlat de PCC, impreuna cu fondul de investitii Carlson Ventures. PCC si-a marit participatia  de la 12,1% la 17,28% in trei luni.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1520 ori