Oresa este in discutii pentru doua achizitii in Romania

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 13:45
1438 citiri
Oresa este in discutii pentru doua achizitii in Romania

Compania suedeza de investitii Oresa Ventures se afla in discutii pentru doua achizitii in Romania pe care vrea sa le finalizeze in 2009, tranzactii care ar putea fi cuprinse intre 7 si 15 milioane de euro, a declarat pentru Mediafax Cornel Marian, managing director al fondului in Romania.

"De obicei intram pe o pozitie puternica. Tranzactiile ar putea viza intre 40% si 100% din capitalul companiilor", a afirmat Marian.

El nu a mentionat in ce domeniu de activitate activeaza respectivele firme.

"Oresa ramane interesata in firme sanatoase care sunt sau pot deveni lideri in piata lor si care activeaza in domeniul materialelor de constructii, servicii financiare si bunuri de consum", a spus reprezentantul companiei de investitii.

Marian a afirmat ca in actualul context de piata exista destul de multe oportunitati pentru preluarea de firme care au nevoie de recapitalizare si de fonduri pentru supravietuire, acestea nefiind insa dintre cele mai atractive pentru Oresa, chiar daca evaluarea este scazuta.

"Mult mai interesante sunt in continuare companiile care au o pozitie buna in sector si au nevoie de capital pentru investitii. De asemenea, sunt oportunitati interesante de a achizitiona companii bune de la proprietari (corporatii sau antreprenori) care au probleme financiare", a precizat Marian.

Oresa Ventures
controleaza integral producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation si producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate, iar portofoliul fondului in Romania mai curprinde, printre altele, si 80% din capitalul firmelor Kiwi Finance si La Fantana Real Estate.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#oresa, #discutii, #achizitii, #Romania, #euro , #Achizitii