Lista de cumparaturi in 2009: fara case, fara masini si fara haine de firma

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 09:40
1447 citiri
Lista de cumparaturi in 2009: fara case, fara masini si fara haine de firma

80% din 1.500 de respondenti nu au planuri pentru astfel de achizitii in urmatorul an. Jumatate dintre acestia si-au redus bugetele pentru achizitia produselor alimentare.

"In ceea ce priveste planurile pentru urmatoarele 12 luni ale celor 1.500 de persoane intervievate, observam ca un procent covarsitor de aproximativ 80% dintre acestea sunt sigure ca nu isi vor achizitiona o casa, un teren sau o masina, in contextul in care foarte putini au bani economisiti pentru acestea si, de asemenea, foarte putini au curajul sa recurga la varianta unui credit pentru a le obtine", precizeaza realizatorii studiului efectuat in luna februarie a acestui an de compania de cercetare de piata Synovate.

Vanzarile de masini noi au scazut cu 56% in primele trei luni ale lui 2009

Romanilor le este frica si de scumpirea creditelor, a alimentelor, combustibililor si a utilitatilor, cresterea somajului, dar si de marirea taxelor si a impozitelor.

Devalorizarea leului in raport cu alte valute este o alta grija pentru 71% dintre respondenti. Spre exemplu, numai de la inceputul acestui an, leul a pierdut 5,9% fata de euro.

Doar diavolul se imbraca de la Prada pe timp de criza

Nici bugetul destinat articolelor de imbracaminte nu a fost crutat. Astfel, potrivit studiului, unul din trei respondenti si-a redus deja bugetul de achizitii a produselor vestimentare, iar alti 30% intentioneaza sa faca acelasi lucru in perioada urmatoare. Spre exemplu, un magazin situat pe Bulevardul Magheru se confrunta cu scaderi ale vanzarilor zilnice. 

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#achizitii, #buget, #impozite, #taxe, #vanzari , #Achizitii