Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP a cumparat Mercury Interactive

HP a cumparat Mercury Interactive

HP a semnat un acord definitiv pentru achizitia companiei Mercury Interactive, in urma licitatiei la care a oferit 52 dolari per actiune, reprezentand o valoare totala de vanzare de circa 4,5 miliarde dolari. In urma acestei achizitii, HP va deveni lider de piata in domeniul software-ului de gestiune IT."Ne asteptam ca aceasta achizitie sa aduca o valoare semnificativa actionarilor nostri", a aratat presedintele HP, Mark Hurd. Tranzactia reuneste puterea sistemelor HP OpenView, software-ul de gestiune a serviciilor IT si a retelei, cu forta de care dispune Mercury in aplicatiile de gestiune si distributie, controlul IT (IT governance) si controlul arhitecturilor orientate spre servicii (SOA - service oriented architecture).

Se estimeaza ca achizitia Mercury sa creasca venitul anual al diviziei HP Software cu peste doua miliarde dolari. Imediat dupa finalizarea tranzactiei, Mercury va deveni parte a unitatii de afaceri HP Software. Achizitia va fi realizata prin intermediul unei licitatii pentru toate actiunile Mercury disponibile, urmata de fuzionarea Mercury cu o filiala HP.

Mercury este liderul mondial al pietei solutiilor de optimizare a tehnologiilor de afaceri (Business Technology Optimization - BTO). Compania furnizeaza software si servicii pentru coordonarea prioritatilor, oamenilor si proceselor IT, aplicatii de gestiune si distributie si integreaza strategia si executia IT.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginilor.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1023 ori