Generali, interesat de mai multe achizitii

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 11:35
931 citiri
Generali, interesat de mai multe achizitii

Assicurazioni Generali, cel mai mare asigurator din Italia, ar putea efectua o majorare de capital pentru finantarea achizitiilor, a declarat presedintele grupului, Antoine Bernheim, transmite Reuters.

Bernheim a afirmat, intr-un interviu acordat publicatiei La Stampa, ca in urma crizei economice pe piata au aparut posibile tinte de preluare, precizeaza Mediafax.

"In prezent, majorarea de capital este numai o ipoteza, vom vedea ce cred actionarii", a aratat el.

Mandatul lui Bernheim, in varsta de 85 de ani, se incheie in 2010, iar el vrea sa ca Generali sa ajunga primul sau al doilea mare asigurator din Europa, in functie de capitalizare. In prezent, Generali de afla pe locul al treilea, cu o valoare de piata de 33,9 miliarde de euro.

Bernheim a declarat, in aprilie, ca Generali nu are nevoie de o majoare de capital, dar, daca apar oportunitati de achizitii, grupul are credibilitatea de a cere fonduri din partea actionarilor sau pe piata.

Grupul italian este prezent in Romania prin Generali Asigurari si Generali Fond de Pensii.

De asemenea, grupul controleaza indirect Ardaf, prin Generali PPF Holding.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#achizitii, #antoine, #asigurator, #bernheim, #generali , #Achizitii