Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adobe vrea sa transforme PDF 1.7 in standard international

Adobe vrea sa transforme PDF 1.7 in standard international

Adobe va lansa specificatia PDF 1.7 completa catre AIIM (Asociatia Firmelor de Management de Continut), in vederea transmiterii acesteia catre ISO pentru dezvoltare si aprobare ca Standard International, informeaza marti un comunicat al companiei.

"Acesta este urmatorul pas logic in directia evolutiei PDF de la standard informal, de facto, la standard formal, de jure", a afirmat Kevin Lynch, Senior Vice President si Arhitect Sef Software la Adobe.

De la publicarea specificatiei complete, in 1993, PDF a devenit in mod neoficial standard global pentru schimbul de informatii prin cai electronice. Incepand cu 1995, Adobe a participat la diferite grupuri de lucru care dezvolta specificatii tehnice in vederea publicarii de catre ISO si a colaborat la procesul ISO pentru a furniza subseturi specializate ale PDF ca standarde pentru anumite domenii de activitate.

"In anii din urma am urmarit si - in multe cazuri - am contribuit la facilitarea unei intregi game de eforturi de piata si de client continue in jurul formatului PDF. Aceste eforturi au cunoscut o dezvoltare atat de vasta, incat acum este logic ca Adobe sa permita intregii specificatii sa serveasca drept umbrela unificatoare si sa o supuna aprobarii in cadrul procesului formal de standardizare ISO." a afirmat John Mancini, Presedinte al AIIM

In prezent, formatele PDF for Archive (PDF/A) si PDF for Exchange (PDF/X) sunt standarde ISO, iar PDF for Engineering (PDF/E) si PDF for Universal Access (PDF/UA) reprezinta propuneri de standarde. De asemenea, PDF for Healthcare (PDF/H) este un ghid de bune practici propus de AIIM. AIIM indeplineste rolul de administrator pentru PDF/A, PDF/E, PDF/UA si PDF/H.

Gigantul din domeniul IT, Adobe Systems Incorporated, a achizitionat anul trecut compania romaneasca de software InterAKT, preferand aceasta achizitie in locul unei investitii greenfield potrivit declaratiei lui Digby Horner, vicepresedinte al Adobe Engineering Technologies

"Intentionam sa largim accesul la alte piete din regiunea Europei Centrale si de Est care sa se alature operatiilor de vanzare si servicii cu sediul in Praga", a spus Horner, la conferinta de presa dedicata achizitiei adaugand ca achizitia face parte din extinderea strategice a companiei intr-o zona pe care o considera ca ar avea un mare potential economic in sectorul IT.

Horner a evitat sa faca predictii financiare precum si orice comentariu legat de pretul achizitiei InterAKT, in vreme ce fondatorii companiei romanesti, Alexandru Costin si Bogdan Ripa au calificat anterior pretul achizitiei ca fiind "decent".

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 980 ori