Mechel vinde fabricile din Romania, insa dupa ce le indatoreaza

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 13:07
2466 citiri
Mechel vinde fabricile din Romania, insa dupa ce le indatoreaza

Patronii rusi de la Mechel vand fabricile din Romania, dar mai intai le indatoreaza catre offshore-uri cipriote. Mechel Campia Turzii mentine un imprumut contractat de la un astfel de offshore, cu dobanda de 5%, desi fabrica este scoasa la vanzare.

Adunarea Generala a Actionarilor Mechel Campia Turzii va ratifica in 11 noiembrie o decizie prin care compania s-a imprumutat cu 48 de milioane de euro de la o firma cipriota la o dobanda de 5% pe an.

Suma de 48 de milioane de euro este formata din doua imprumuturi, ambele de la aceeasi firma din Cipru: unul de 5 milioane de euro contractat in iunie si scadent la sfarsitul acestui an si unul de 43 de milioane de euro contractat in iulie si scadent in iulie 2013, potrivit unui document trimis Bursei si citat de Economica.net

Gigantul rusesc Mechel, care activeaza in industria de minerit si cea siderurgica, a surprins piata anuntand o pierdere neta pentru trimestrul doi de 823 milioane de dolari. Pierderea vine ca o surpriza, mai ales ca in trimestrul precendent compania a avut un profit de 192 de milioane de dolari.

Mechel a anuntat ca va pleca din Romania, pe fondul pierderilor inregistrate si va vinde cele patru fabrici pe care le detine pe piata locala.

Pretul pe care Mechel il doreste pentru combinatele romanesti este de: 46 milioane dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Mechel combinate Romania, #mechel romania, #Mechel Campia Turzii , #vanzare combinate