Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Victor Ponta promite sprijin pentru cumparatorul combinatelor Mechel

Victor Ponta promite sprijin pentru cumparatorul combinatelor Mechel


Premierul Victor Ponta a promis, miercuri, sprijinul Guvernului pentru orice nou investitor care sa salveze uzinele din Romania apartinand companiei Mechel, dar a spus ca Executivul nu poate interveni in aceasta situatie, fiind vorba despre o firma privata.

Intrebat, miercuri, Cluj, cum comenteaza situatia vanzarii fabricilor grupului Mechel, premierul a raspuns ca aceasta companie si-a inchis operatiunile nu doar in Romania, ci in 12 tari.

"Compania Mechel si-a inchis nu doar in Romania, in vreo 12 tari, operatiunile. Este afectata si Romania. Tot ceea ce tine de statul roman, pentru a ajuta un nou investitor, vom face, insa e vorba de o investitie privata. Am verificat daca s-au respectat toate conditiile la momentul privatizarii si s-au respectat, iar criza in care se afla compania este o realitate pe care nici noi, nici alte tari europene nu am putut sa o combatem altfel. Orice sprijin pentru un nou investitor care sa salveze acele uzine care tineau de compania Mechel, o sa o facem", a spus Ponta.

Intrebat in continuare despre pretul de vanzare a fabricilor din Romania, el a raspuns ca Mechel este o companie privata "care poate sa vanda si pe doua miliarde, si pe doi lei, pentru ca e privata, nu e a statului".

"Eu nu pot sa intervin, dupa cum nu pot sa intervin nici la dumneavoastra, daca vreti sa va vindeti masina, nu pot sa va spun cat sa luati pe ea. In realitate, ceea ce se intampla cu uzinele din Romania si din celelalte tari europene este un tip de reorganizare fata de care statul roman, fiind vorba de o companie din Rusia, nu are absolut niciun control", a afirmat Ponta.

Grupul rus Mechel a vandut pentru 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le detine in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia vizeaza compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila, potrivit unui comunicat transmis marti de grupul rus.

Entitatile din Romania aveau bugetate pentru acest an pierderi de 2,4 miliarde ruble (60 milioane euro), potrivit declaratiilor directorului general al Mechel.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1508 ori