Prefectul de Cluj cere guvernului sa rascumpere Mechel Campia Turzii

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 19:06
2958 citiri
Prefectul de Cluj cere guvernului sa rascumpere Mechel Campia Turzii

Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, va propune Guvernului Romaniei sa preia combinatul Mechel de la Campia Turzii pentru a fi transformat intr-un parc tehnologic, dupa ce patronii rusi si-au anuntat intentia de a-l vinde.

Mechel pleaca din Romania

Mechel vrea sa vanda, pentru 150 de milioane de dolari, cele patru combinate din Romania: Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel.

"Ar fi interesant daca statul roman ar putea rascumpara, evident, nu la suma aceasta.

Vrem sa facem o propunere guvernului, mai ales ca am avut o intalnire cu directorul parcului industrial Tetatrom, prin care, cu investitii minime, am putea transforma acel spatiu intr-un parc tehnologic extraordinar si sa nu mai facem alte investitii noi, de cateva milioane de euro pentru viabilizarea unui alt teren, de la Luna, unde era un proiect inceput pentru parc.

Deci, exista utilitati de apa, de canalizare si cu mici investitii s-ar putea transforma intr-un parc tehnologic foarte important, mai ales ca exista presiune pe investitori in a gasi locuri in parcurile tehnologice. Vrem, cu presedintele Consiliului Judetean, sa facem demersuri pentru o hotarare de guvern sa preluam inca o suprafata de peste 100 de hectare la Jucu, pentru prelungirea parcului industrial de acolo", a mentionat Gheorghe Vuscan.

In opinia acestuia, pretul de 33 de milioane de dolari cerut de patronii rusi pentru combinatul din Campia Turzii este exagerat.

Astfel, Mechel Targoviste a fost cumparat pentru patru milioane de dolari si este vandut pentru 46 milioane de dolari, Mechel Campia Turzii a fost achizitionat pentru trei milioane de dolari si scos la vanzare pentru 33 milioane de dolari. Pentru Ductil Steel Mechel a platit 198 milioane de dolari si este vandut cu doar 39 milioane de dolari, in timp ce Laminorul Braila a fost achizitionat cu12 milioane de dolari si este vandut cu 32 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Mechel Campia Turzii rascumpare, #propunere Mechel prefect Cluj, #Mechel vanzare combinate Romania , #stiri Mechel