Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prefectul de Cluj cere guvernului sa rascumpere Mechel Campia Turzii

Prefectul de Cluj cere guvernului sa rascumpere Mechel Campia Turzii


Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, va propune Guvernului Romaniei sa preia combinatul Mechel de la Campia Turzii pentru a fi transformat intr-un parc tehnologic, dupa ce patronii rusi si-au anuntat intentia de a-l vinde.

Mechel pleaca din Romania

Mechel vrea sa vanda, pentru 150 de milioane de dolari, cele patru combinate din Romania: Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel.

"Ar fi interesant daca statul roman ar putea rascumpara, evident, nu la suma aceasta.

Vrem sa facem o propunere guvernului, mai ales ca am avut o intalnire cu directorul parcului industrial Tetatrom, prin care, cu investitii minime, am putea transforma acel spatiu intr-un parc tehnologic extraordinar si sa nu mai facem alte investitii noi, de cateva milioane de euro pentru viabilizarea unui alt teren, de la Luna, unde era un proiect inceput pentru parc.

Deci, exista utilitati de apa, de canalizare si cu mici investitii s-ar putea transforma intr-un parc tehnologic foarte important, mai ales ca exista presiune pe investitori in a gasi locuri in parcurile tehnologice. Vrem, cu presedintele Consiliului Judetean, sa facem demersuri pentru o hotarare de guvern sa preluam inca o suprafata de peste 100 de hectare la Jucu, pentru prelungirea parcului industrial de acolo", a mentionat Gheorghe Vuscan.

In opinia acestuia, pretul de 33 de milioane de dolari cerut de patronii rusi pentru combinatul din Campia Turzii este exagerat.

Astfel, Mechel Targoviste a fost cumparat pentru patru milioane de dolari si este vandut pentru 46 milioane de dolari, Mechel Campia Turzii a fost achizitionat pentru trei milioane de dolari si scos la vanzare pentru 33 milioane de dolari. Pentru Ductil Steel Mechel a platit 198 milioane de dolari si este vandut cu doar 39 milioane de dolari, in timp ce Laminorul Braila a fost achizitionat cu12 milioane de dolari si este vandut cu 32 milioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2834 ori