Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel Targoviste va relua productia in cel mai scurt timp, potrivit actionarilor

Mechel Targoviste va relua productia in cel mai scurt timp, potrivit actionarilor


Combinatul siderurgic Mechel Targoviste a demarat un amplu proces de reorganizare si restructurare cu intentia de a reporni productia in cel mai scurt timp, a anuntat, luni, intr-un comunicat de presa, Invest Nikarom, societate care detine indirect pachetul majoritar de actiuni al combinatului.

"(...) Chiar daca in continuare conditiile din piata se mentin nefavorabile, noua strategie va avea in vedere identificarea acelor solutii si mijloace prin care sa se poata redresa situatia actuala a intreprinderii. Conjunctura nefavorabila din ultimii doi ani a creat probleme grave intreprinderii. S-au facut eforturi enorme pentru a mentine aceasta intreprindere viabila, identificandu-se solutii extreme doar din dorinta de a continua sa functioneze", se precizeaza in comunicatul citat.

Potrivit reprezentantilor companiei, administratia a analizat toate variantele posibile prin care sa asigure resursele necesare reluarii productiei, fiind pe punctul de a implementa un plan de redresare care sa asigure reluarea productiei, cu sanse de rentabilizare.

Mechel Targoviste a intrat in insolventa. Actiunile, suspendate la Bursa

Luni dimineata, actiunile Mechel Targoviste au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a deschiderii procedurii de insolventa. In data de 22 februarie, Tribunalul Dambovita a admis cererea Mechel Targoviste de reorganizare si a deschis procedura generala de insolventa a companiei.

Ultimele tranzactii cu actiuni Mechel au avut loc in data de 15 februarie 2013, cand au fost vandute 2.000 de actiuni, in valoare de 1.098,50 lei, la un pret mediu de 0,5495 lei/actiune.

In cererea de intrare in procedura de reorganizare judiciara depusa de companie se mentioneaza ca se are in vedere protejarea intereselor societatii si relansarea activitatii pe baze solide, in temeiul unui plan de reorganizare, care va conduce la viabilizarea societatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1292 ori