Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel Targoviste trimite 1000 de angajati in somaj tehnic pentru o saptamana

Mechel Targoviste trimite 1000 de angajati in somaj tehnic pentru o saptamana


Circa 1.000 de salariati ai Mechel Targoviste vor sta acasa, saptamana viitoare, in somaj tehnic, a anuntat, miercuri, liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu.

In luna martie, 500 de angajati ai Mechel Targoviste au fost disponibilizati.

"Activitatea va fi oprita de undeva de la sfarsitul acestei saptamani pana pe 15 aprilie. Circa 1.000 de angajati vor fi in somaj tehnic si vor primi 80% din salariu, conform contractului colectiv de munca. Am avut ceva comenzi de cand s-a repornit activitatea si le vom termina acum, in cateva zile", a precizat liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu.

In perioada in care va fi oprita activitatea combinatului, restul de angajati va efectua lucrari de mentenanta si de pregatire a fierului vechi.

Combinatul si-a reluat activitatea la jumatatea lunii martie

Din luna decembrie a anului trecut angajatii Mechel Targoviste au fost in somaj tehnic pana la jumatatea lunii martie, cand s-a anuntat reluarea activitatii combinatului. Odata cu reluarea activitatii a fost redus personalul cu 75%, ceea ce a insemnat ca din cei circa 2.000 de angajati au fost disponibilizati 512.

Dupa numai doua saptamani de la reluarea lucrului este anuntata acum oprirea, pentru circa o saptamana, a activitatii.

Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste avea in 1990 peste 10.000 de salariati. Numarul acestora a ajuns in anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 1.500 de angajati.

Combinatul a fost preluat in 2002 de firma elvetiana Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

La sfarsitul lunii februarie 2013 a fost facuta publica informatia ca Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei romanesti Nikarom SRL. Astfel, Nikarom a achizitionat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1634 ori