Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel Targoviste face primele livrari, dupa repornirea activitatii

Mechel Targoviste face primele livrari, dupa repornirea activitatii


Mechel Targoviste anunta ca a efectuat, marti, primele livrari de otel beton, dupa reluarea activitatii in data de 15 martie.

"Dupa repornirea cu succes a productiei in data de 15 martie 2013, Mechel Targoviste a inceput si onorarea comenzilor. Ca urmare a contractelor deja realizate, primele livrari de otel beton de anul acesta pleaca, incepand de astazi (marti, n.r.), catre companii de pe piata interna", se arata intr-un comunicat al Mechel Targoviste.

In document se mai arata ca "in conformitate cu noua strategie, vanzarea produselor se va putea face de acum pe baza contractelor cu distribuitori sau consumatori finali".

Decizia, sustine Mechel Targoviste, vizeaza eficientizarea si dinamizarea vanzarilor, precum si o mai buna corelare a acestora cu productia.

Din luna decembrie a anului trecut angajatii Mechel Targoviste au fost in somaj tehnic, primind 75% din salariul de baza. Activitatea Mechel Targoviste a fost reluata din 15 martie, insa cu 75% din personal, ceea ce inseamna din din cei circa 2.000 de angajati au fost disponibilizati 512.

Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste avea in 1990 peste 10.000 de salariati. Numarul acestora a ajuns in anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajati.

Combinatul a fost preluat in 2002 de firma elvetiana Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

La sfarsitul lunii februarie a fost facuta publica informatia ca Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei romanesti Nikarom SRL.

Astfel, Nikarom a achizitionat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1855 ori