Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel Targoviste a cerut intrarea in insolventa

Mechel Targoviste a cerut intrarea in insolventa


Combinatul siderurgic Mechel Targoviste (COS) a cerut marti intrarea in insolventa, intr-un dosar inregistrat la Tribunalul Dambovita.

"Dorim sa mentionam ca se are in vedere protejarea intereselor societatii si relansarea activitatii pe baze solide in temeiul unui plan de reorganizare, care avem convingerea ca va conduce la viabilizarea societatii. Cu sprijinul Invest Nikarom, societatea care detine indirect pachetul majoritar de actiuni, se vor face eforturi pentru repornirea activitatii la Mechel Targoviste in conditii de eficienta economica", au declarat reprezentantii companiei.

Combinatul siderurgic a inregistrat in primele noua luni din 2012 o cifra de afaceri in scadere cu aproape 10%, la 773,2 milioane lei (174,4 milioane euro), si pierderi de 78 milioane lei (17,6 milioane euro), cu 12,6% sub cele din perioada similara a anului precedent.

Compania a raportat la finele trimestrului al treilea din 2012 datorii de 613 millioane lei si creante de 149,3 milioane lei.

Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste, cu peste 10.000 de salariati in 1990 si aproximativ 2.000 de angajati in prezent, a fost preluat in 2002 de firma Conares Trading, inregistrata in Elvetia, care a devenit ulterior parte a grupului metalurgic rus Mechel.

Productia Mechel Targoviste ramane oprita si in luna februarie, angajatii fiind in somaj tehnic din decembrie 2012.

Grupul rus a vandut pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le detine in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia vizeaza compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila, potrivit unui comunicat transmis marti de grupul rus.

Activele din Romania aveau bugetate pentru acest an pierderi de 2,4 miliarde ruble (60 milioane euro), potrivit declaratiilor directorului general al Mechel, citat in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1665 ori