Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel incepe sa achite salariile muncitorilor in urma protestelor masive

Mechel incepe sa achite salariile muncitorilor in urma protestelor masive


Aproximativ 200 de muncitori au venit vineri la intrarea in Combinatul Mechel din Campia Turzii asteptand plata salariilor compensatorii promise de patronatul rus, noii actionari ai intreprinderi anuntand ca vor intra in conturile unitatii metalurgice banii pentru plata primei jumatati din salariile compensatorii.

Directorul combinatului, Oleg Svedakov, le-a spus muncitorilor ca platile se fac din reinceperea productiei la Targoviste, valorificarea certificatelor CO2 si fierul vechi care se taie la Campia Turzii. El a precizat ca nu este dezmembrat laminorul numarul 3, iar otelul provine din alte utilaje si din dezafectarea laminorului 4.

Presedintele sindicatului Industria Sarmei de la Mechel, Ioan Pascu, a declarat ca s-a facut un pas important pentru solutionarea favorabila a situatiei muncitorilor, urmand sa intre in contul bancar al combinatului necesarul pentru plata a jumatatea din salariilor compensatorii, iar cel tarziu in cursul saptamanii viitoare se vor face si platile. Va urma si achitarea salariilor celor 320 de muncitorilor angajati si a tichetelor de masa.

Din partea Prefecturii Cluj a venit la intalnire Silvia Fabian, care a precizat ca institutia pe care o reprezinta a primit din partea noului actionar Invest Nikarom o adresa prin care se confirma inceperea platilor catre muncitori din banii incasati pentru certificatele de emisii si vanzarea de fier vechi. REMAT va prelua incepand din 15 martie fierul vechi de la Mechel Campia Turzii, iar primele sume de bani de la vor intra in contul Mechel in 20 martie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1190 ori