Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protestele de la Mechel Campia Turzii continua: Muncitorii au blocat drumul E60

Protestele de la Mechel Campia Turzii continua: Muncitorii au blocat drumul E60


Aproximativ 150 de muncitorii disponibilizati de Combinatul Mechel din Campia Turzii protesteaza, luni, pentru a 14-a zi, in fata intreprinderii si au ales pentru actiunea lor sa traverseze, fara intrerupere, drumul E60, care trece prin fata intreprinderii, blocand astfel circulatia autovehiculelor.

Protestatarii spun ca vor proceda in acest fel pana cand directorul combinatului va veni sa le explice de ce fostilor angajati nu le-au intrat pe carduri banii reprezentand un salariu si jumatate, din cele trei pe care Mechel le datoreaza inca din data de 4 februarie, cand 720 de muncitori au fost concediati colectiv.

"Nu este ilegal ce facem. Protestam astfel pana ni se achita toate datoriile de catre Mechel. Am primit autorizatie de la Primarie sa protestam si in saptamana 18-22 martie. Noi facem totul legal, in timp ce patronatul rus al Mechel lucreaza cu noi ilegal. Ne vom duce sa protestam si in fata Ambasadei Federatiei Ruse, la Bucuresti, impreuna cu ceilalti muncitori din combinatele Mechel din Romania", a explicat, pentru jurnalisti, unul dintre protestatari.

Vineri, 15 martie, noii actionari rusi ai intreprinderii au anuntat, in fata protestatarilor, ca in contul bancar al unitatii metalurgice din Campia Turzii urmeaza sa intre, in aceeasi zi, banii pentru plata primei jumatati din salariile compensatorii.

Directorul combinatului le-a spus muncitorilor ca platile se vor face imediat dupa primirea banilor. La randul sau, presedintele sindicatului "Industria Sarmei" de la Mechel, inginerul Ioan Pascu, a declarat ca stie ca plata a jumatate din salariile compensatorii se va face in cursul saptamanii 18-22 martie.

Din partea Prefecturii Cluj a venit, vineri, la intalnirea cu protestatarii consilierul Silvia Fabian, care a precizat ca institutia pe care o reprezinta a primit din partea noului actionar Invest Nikarom o adresa prin care se confirma inceperea platilor catre muncitori din banii incasati pentru certificatele de emisii si din vanzarea de fier vechi. REMAT a inceput sa preia, din 15 martie, fier vechi de la Mechel Campia Turzii, iar banii virati de REMAT vor intra in contul Mechel in 20 martie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1154 ori