Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 130 de angajati ai Mechel Campia Turzii vor fi concediati

Peste 130 de angajati ai Mechel Campia Turzii vor fi concediati


Administratorul judiciar care se ocupa de Mechel Campia Turzii, dupa intrarea in insolventa, a anuntat, luni, conducerea sindicatului despre intentia de concediere colectiva a 134 de angajati, acestia urmand sa primeasca preavizele in 29 septembrie, precum si trei salarii compensatorii.

Liderul de sindicat al Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, luni, corespondentului Mediafax ca actuala procedura de concediere colectiva declansata este legala, in conformitate cu Codul Muncii.

"Am fost notificati, luni, de administratorul judiciar cu privire la intentia de concediere colectiva a 134 de angajati ai Mechel Campia Turzii, care isi vor primi preavizele in 29 septembrie. De aceasta data, procedura de concediere este legala, in conformitate cu Codul Muncii. Angajati care vor fi trimisi in somaj vor primi cate trei salarii compensatorii", a spus Pascu.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare va incerca sa aiba o discutie cu conducerea Mechel Campia Turzii si cu reprezentantii administratorului judiciar pentru a afla care este situatia combinatului.

Administratorul judiciar al combinatului Mechel Campia Turzii, care a intrat in insolventa in 17 aprilie, a dispus la inceputul lunii iulie disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajati ai societatii, masura fiind considerata atunci "ilegala" de catre sindicat.

Tribunalul Comercial Cluj a admis, in 17 iulie, solicitarea sindicatului de la Mechel Campia Turzii de anulare a procedurii de concediere a celor peste 140 de angajati ai combinatului si a dispus anularea preavizelor acestora.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1481 ori