Jim Skinner, CEO McDonald's: Acum este cel mai bun moment sa ma retrag

Sambata, 24 Martie 2012, ora 10:00
1745 citiri
Jim Skinner, CEO McDonald's: Acum este cel mai bun moment sa ma retrag

Seful de la McDonald's, Jim Skinner, a discutat cu revista Fortune despre planurile de pensionare si despre cele mai mari provocari carora trebuie sa le faca fata mai departe, compania.

Gigantul din industria fast food a anuntat in aceasta saptamana ca directorul executiv, Jim Skinner, care a condus Mc Donald's timp de sapte ani si jumatate, se retrage. El va fi inlocuit de actualul COO, Don Thompson, incepand cu data de 1 iulie, potrivit Fortune.

Mandatul de CEO al lui Jim Skinner a reprezentat o "Epoca de Aur" pentru companie. In 2011, profitul s-a ridicat la 5,5 miliarde dolari, dublu fata de 2004, cand Skinner a preluat functia. In plus, valoarea actiunilor a atins recordul de 102, 22 dolari pe data de 20 ianuarie 2012.

In consecinta, toata lumea se intreaba de ce ar dori Jim Skinner sa plece tocmai acum din companie, cand lucrurile merg atat de bine? Iata raspunsul sau:

"Consider ca este cel mai potrivit moment pentru companie. Secretul unui plan de succesiune reusit este ca directorul sa predea stafeta la momentul potrivit. Am 67 de ani, sunt in comanie de 41 de ani si am activat 10 ani in marina. Compania se descurca mai bine ca niciodata si am oportunitatea de a lasa in locul meu pe cineva care este mai mult decat pregatit sa continue aceasta cresterea in viitor".

Care vor fi cele mai mari provocari pentru companie in perioada urmatoare?

Provocarea ramane aceeasi: sa livrezi mancare calda in timp scurt, intr-un mediu igienic, la un pret scazut, sa insruiesti personalul astfel incat sa te asiguri ca vor continua cu succes planurile McDonals's pe termen lung.

In momentul de fata, exista ceva turbulente in ceea ce priveste moneda. Economiile sunt fragile, mai ales in Europa. Insa aceste fenomene sunt ciclice. Asadar, am mai trecut prin asta, iar echipa este suficient de bine pregatita ca sa faca fata.

41 de ani inseamna mult. Credeti ca va va fi greu sa renuntati la compania careia v-ati dedicat intreaga cariera?

Imi este greu sa raspund la aceasta intrebare pentru ca inca n-am plecat din companie. Insa nu cred ca va fi o problema. Nu pot sa ramai la nesfarsit, trebuie sa renunti atunci cand vine momentul potrivit, chiar daca se pare ca pentru comunitatea de analisti si pentru media a fost o surpriza.

Exista un lucru pe care ati fi vrut sa il realizati, insa pentru care nu mai este timp?

Nu exista nimic neterminat. Succesul extraordinar a fost putin surprinzator si pentru mine. Sa fim realisti: daca mi-ai fi spus acum sapte ani, cand eram vicepresedinte, ca voi conduce o companie cu o valoare de piata de 100 miliarde dolari, nu as fi crezut.

Reprezinta aceste rezultate mostenirea pe care o lasati?

Rezultatele vorbesc de la sine, insa consider ca adevarata mostenire este reprezentata de managerii talentati pe care i-am crescut. Daca ai langa tine oamenii potriviti, totul devine usor.

Cat de diferit va fi mandatul lui Don, din perspectiva stilului de leadership?

Fiecare are stilul sau, iar cel al lui Don este destul de diferit. Don este mai carismatic, are un altfel de umor. In plus, are 48 de ani. Cand am preluat functia, aveam deja 60. Asadar, experienta mea de viata este diferita. Insa Don se va maturiza repede, ca CEO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Jim Skinner Mc Donalds, #Jim Skinner retragere, #Jim Skinner interviu , #Management