Lantul american de imbracaminte Gap se pregateste sa vanda in lei

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 10:11
1806 citiri
Lantul american de imbracaminte Gap se pregateste sa vanda in lei

Romanii vor putea cumpara, din 2009, haine si accesorii Gap dintr-un magazin al lantului american care va fi deschis la Bucuresti Compania Gap, care detine peste 3.000 de magazine de imbracaminte in toata lumea, a decis sa includa Romania in politica de extindere in regiunea Balcanilor.

Inaugurarea prezentei Gap in Bucuresti va fi urmata de deschiderea unui magazin Banana Republic, marca de imbracaminte detinuta de aceeasi companie americana. Hainele Gap si Banana Republic vor fi disponibile si pentru consumatorii din Grecia (din toamna acestui an), Bulgaria, Cipru si Croatia.

Vine si H&M

La sfarsitul anilor '60, magazinele Gap din San Francisco vindeau blugi sub marca Levi's. Gap a revolutionat moda in randul tinerilor incepand din 1974, cand a inceput sa vanda haine sub marca proprie. O pereche de blugi Gap costa circa 50 de dolari, iar un pulover, circa 30 de dolari. Principalul competitor al americanilor in Europa este compania suedeza H&M, care va deschide un magazin la noi in acest an.

In regim de franciza

Magazinele din Romania ale Gap vor fi deschise in regim de franciza de grupul elen Marinopoulos, care detine la noi franciza pentru marcile Marks&Spencer, Sephora si Starbucks.

"Aceste piete (din Balcani - n.r.) reprezinta o extindere naturala pentru marcile noastre si avem un partener de franciza extraordinar in regiune. Marinopoulos Group a avut succes in trecut in introducerea unor branduri cunoscute pe aceste piete", a declarat Ron Young, vicepresedinte pentru aliante internationale strategice la Gap, intr-un comunicat postat pe site-ul companiei. In anul financiar 2006, Gap a inregistrat vanzari de 15,9 miliarde de dolari.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=338175>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...