Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fabrica de textile Secuiana isi muta linia de productie externa in Egipt

Fabrica de textile Secuiana isi muta linia de productie externa in Egipt

Fabrica de textile Secuiana din municipiul covasnean Tg.Secuiesc intentioneaza sa isi mute linia externa de productie in Egipt, datorita faptului ca forta de munca de acolo este mult mai ieftina, la fel si costurile pentru unele utilitati, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul unitatii, Dobra Laszlo, a declarat corespondentului NewsIn ca, in prezent, se poarta discutii si sunt in faza de incheiere a contractelor, urmand ca productia propriu-zisa sa inceapa in luna iulie. "Suntem in faza de incheiere a contractelor.


Urmeaza sa trimitem masinile acolo, ei asigura personalul, iar noi utilajele si tehnologia noastra. Forta de munca este la jumatate de pret fata de aici, la fel si pretul energiei", a spus Dobra Laszlo. In total, vor fi trimise in Egipt peste 100 de masini din parcul care in prezent este nefolosit. Secuiana Group din Targu Secuiesc este alcatuit din firma mama Secuiana SA si firmele fiice Seconf SA, S'mode SA si firma de transport Secuiana Trans SA, avand o experienta de 35 de ani in productia de textile.


Secuiana este cunoscut ca cel mai important producator de pantaloni din tara. Anul trecut, unitatea a disponibilizat in doua transe 360 de angajati si a mai ramas cu cca 400.


De la 1 aprilie, 157 din cei 172 de angajati ai Seconf, unde firma din Tg.Secuiesc este actionara, vor intra in somaj, din cauza lipsei comenzilor. Produsele Secuiana au adus un portofoliu de clienti renumiti in sistem LOHN : Dress Master, Canda, Brax, Baumer, Hauber (Germania), Saville, Heaton, Marks&Spencer (Anglia), Hedex, Mexx, WE (Olanda), Bruno Saint Hilaire (Franta). Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3593 ori