Julian Assange, ales "omul anului" de Le Monde

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 01:05
1815 citiri
Julian Assange, ales "omul anului" de Le Monde

Julian Assange a fost ales "omul anului" de redactia cotidianului francez Le Monde, care realizeaza un amplu portret al fondatorului WikiLeaks, dedicandu-i prima pagina a suplimentului sau saptamanal ce urmeaza sa apara vineri, potrivit Mediafax.

Le Monde este unul dintre cele cinci ziare occidentale - alaturi de New York Times, Guardian, El Pais si Der Spiegel - care s-a asociat cu WikiLeaks pentru publicarea unor note confidentiale ale diplomatiei americane.

Julian Assange, care a petrecut noua zile in inchisoare la inceputul lunii decembrie, este in prezent consemnat la domiciliul sau din Anglia, in asteptarea solutionarii unei cereri de extradare in Suedia, unde este urmarit pentru agresiuni sexuale impotriva a doua femei.

Utilizatorii de Internet care acceseaza site-ul ziarului l-au ales de asemenea pe Assange ca "omul anului" (56,2 la suta), in fata laureatului premiului Nobel pentru Pace, disidentul chinez Liu Xiaobo (22,3 la suta) si in fata americanului Mark Zuckerberg (6,9 la suta), fondatorul Facebook.

Saptamana trecuta, Time l-a ales pe Mark Zuckerberg "omul anului", desi cititorii revistei americane au optat pentru Julian Assange. 

#facebook, #julian assange, #mark zuckerberg, #wikileaks , #stiri Mark Zuckerberg