Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, castiga procesul impotriva fratilor Winklevoss

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 15:15
1737 citiri
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, castiga procesul impotriva fratilor Winklevoss

Mark Zuckerberg a castigat procesul impotriva fratilor Cameron si Tyler Winklevoss, care l-au acuzat pe cofondatorul Facebook ca le-ar fi furat ideea retelei de socializare, informeaza Reuters, transmite Mediafax.

Cameron si Tyler Winklevoss trebuie sa accepte o intelegere financiara cu reprezentantii Facebook, evaluata la 65 de milioane de dolari, potrivit verdictului dat luni de o curte de apel din New York.

In acelasi timp, o alta persoana a initiat, luni, un alt proces impotriva lui Zuckerberg, citand un e-mail in care cofondatorul Facebook scrie despre necesitate urgenta de a-si lansa site-ul inainte ca alte doua persoane sa si-l poata lansa pe al lor, o aparenta referire la gemenii Winklevoss.

Fratii Winklevoss au declarat ca acordul financiar cu Facebook nu este corect, deoarece compania le-a ascuns anumite informatii in timpul negocierilor.

Pe de alta parte, Alex Kozinski, unul dintre judecatorii de la Curtea de Apel, care a dat sentinta de luni, a scris intr-un document - care reprezenta sentinta unui complet de judecata format din trei judecatori - ca cei doi frati sunt "negociatori sofisticati" si au fost ajutati de o echipa de avocati.

"La un anumit punct, acest litigiu trebuie sa se inchieie. Acest punct a fost atins", a scris judecatorul.

Avocatul gemenilor Winklevoss a mai spus ca vor incerca sa obtina o reaudiere a cazului in fata unui complet de judecata mai mare. Un alt complet de judecata, format din mai multi judecatori, ar putea revoca sentinta celor trei judecatori din completul initial, dar numai o mica parte din cazurile judecate pot ajunge la o asemenea audiere.

Daca completul de judecata mai mare va refuza sa audieze cazul, atunci ultima optiune a fratilor Winklevoss va fi sa faca apel la Curtea Suprema.

Cazul care opunea ConnectU, compania fratilor Cameron si Tyler Winklevoss, si Facebook a ajuns in instanta in iulie 2009, la momentul respectiv judecatorul avand intentia de a respinge dosarul prezentat de ConnectU, ai carui proprietari sustineau ca Zuckerberg, care a contribuit la fondarea Facebook, a furat ideea, tehnologia, design-ul si planul de afaceri de la ei, in perioada in care erau studenti la Harvard.

#mark zuckerberg, #facebook, #fratii winklevoss, #fondator facebook , #stiri Mark Zuckerberg

Curs valutar

1 EUR = 4.9690 RON

-0.0014

1 USD = 4.5785 RON

-0.0065
  1. Cea mai recentă actualizare Waze rezolvă o problemă majoră
  2. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike
  3. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  4. Câte calculatoare au fost afectate de criza informatică provocată de update-ul CrowdStrike. Anunțul făcut de Microsoft
  5. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
  6. One UI 7: Samsung se pregătește pentru schimbări majore de interfață inspirate de competiție. Ce vrea să împrumute de la Apple
  7. Gemini înlocuiește Google Assistant cu funcționalități avansate. Cum puteți activa AI-ul fără să deblocați telefonul
  8. OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
  9. Pana informatică a Microsoft a produs haos pe aeroporturi. Bilete mai scumpe de zeci de ori la zborurile fără întârzieri
  10. Pana IT globală duce la improvizații în aeroporturile afectate. Cum s-a transformat panoul de informații despre zboruri