De ce Jobs nu s-a aliat cu Zuckerberg?

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 17:50
2065 citiri
De ce Jobs nu s-a aliat cu Zuckerberg?

Apple si-a reinnoit software-ul pentru iPhone, iPad si iPod Touch si a integrat pentru prima data o retea sociala, insa nu pe cea mai frecventata de utilizatori. In noua versiune a sistemului de operare iOS, Apple, compania tech cea mai valoroasa din lumea, nu s-a aliat cu Faceboook, cel mai mare site de social networking.

In schimb, compania lui Steve Jobs a ales sa se alieze cu Twitter, un serviciu de micro-blogging, care nu are nici jumatate din membrii pe care ii detine Facebook.

Twitter va fi construit pentru iOS 5 si va integra mai multe aplicatii Apple.

Utilizatorii vor putea sa trimita instantaneu tweets care sa contina fotografii, videoclipuri, linkuri si multe altele.

Expertii sugereaza ca Facebook a fost respinsa din dorinta Apple de a mentine controlul asupra experientei utilizatorului si de a pastra legatura directa cu clientii sai, obiectiv care s-ar fi ciocnit cu ambitiile Facebook.

Companiile media, casele de discuri si studiourile de televiziune cunosc prea bine ca Apple vrea sa fie primul punct de contact pentru utilizatorii sai atunci cand cumpara un abonament, cand vad un anunt sau cand "rasfoiesc" niste aplicatii.

La fel ca si Apple, care si-a extins aria de acoperire pe music playere, televizoare si calculatoare, Facebook si-a crescut platforma, raspandindu-si prezenta pe internet, cu scopul de a servi interactiunii dintre consumatorii online.

"Nu am vazut acelasi antagonism intre Facebook si Apple asa cum am vazut intre Facebook si Google, dar cred ca exista aceeasi preocupare de a fi in mijlocul clientilor", potrivit unui analist de cercetare de la firma Forrester, noteaza Huffington Post.

Potrivit acestuia, Facebook doreste sa fie in centrul atentiei consumatorilor si vrea ca experienta Facebook sa fie la baza activitatilor pe care utilizatorii le intreprind.

Facebook are deja propriile planuri de a se raspandi pe telefoanele mobile si nu trebuie sa includa Apple.

Cu toate ca Facebook a negat zvonurile potrivit carora intentioneaza sa lanseze un telefon Facebook, serviciul de social networking a fost deja integrat in smartphone-uri.

Acest lucru este doar inceputul.

Intrebat despre ambitiile sale in mobile, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a precizat ca Facebook trebuie sa serveasca drept platforma pentru a face aplicatiile mai sociale, oferind o extensie a ceea ce se intampla pe web.

Lipsa de integrare Facebook in Apple iOS 5 se poate datora legaturilor stranse pe care Facebook le are cu Microsoft.

Microsoft a promovat Facebook pe telefonul Windows 7, de la sincronizarea fotografiilor si actualizari la contacte si din ce in ce mai multe atractii.

"Microsoft este un investitor al Facebook, iar reteaua sociala este profund integrata in telefoanele Microsoft, asa ca ar exista acorduri contractuale care ar impiedica parteneriatul Facebook cu unul din competitorii Microsoft", spun analistii citati de Huffington Post.

Potrivit analistilor din piata, succesul Apple iOS 5 nu va fi impiedicat de absenta Facebook in calitate de partener oficial.

Dar castigatori vor exista cu siguranta.

Competitorii Apple, ca Microsoft, au un mod aparte de a-si diferentia produsele, iar Twitter va primi un impuls de notorietate major datorita brandului Apple. 

#apple ios 5, #apple sistem de operare, #facebook, #facebook partener apple, #mark zuckerberg, #retele sociale, #steve jobs, #twitter , #stiri Mark Zuckerberg

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  2. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  3. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  4. Cum vor arăta de acum produsele Apple. Decizia majoră luată de companie
  5. Netflix nu va mai funcționa pe modele vechi de televizoare. Lista de dispozitive ce nu vor mai putea accesa aplicația
  6. Honor a lansat o nouă serie de smartphone-uri în România. Ce știu să facă telefoanele oferite de producător la prețuri accesibile
  7. Samsung anunță oficial unul dintre cele mai ieftine ceasuri inteligente ale companiei: Galaxy Watch FE. La ce preț este oferit
  8. Japonia anunță o investigație oficială pe subiectul OZN. Ce incidente au fost raportate în regiune
  9. Topul celor mai descărcate jocuri Android din aprilie 2024
  10. Platforma de socializare X face numărul de like-urile privat: Care este motivul