Cine este cea mai puternica femeie din Silicon Valley

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 14:43
2165 citiri
Cine este cea mai puternica femeie din Silicon Valley

Sheryl Sandberg a fost inclusa in Topul Fortune al celor mai puternice femei din lume in ultimii patru ani. Detinand functia de Chief Operating Officer al Facebook din 2008, Sandberg se ocupa de tot, de la operatiunile de business pana la politica de relatii publice.

"Fara ea, am fi incompleti", a declarat Mark Zuckerberg, pentru Businessweek.

Anterior, Sandberg a fost vicepresedintele de operatiuni al Google, avand un rol important in lansarea programelor AdWords si AdSense.

De asemenea, a fost seful de personal al Departamentului de Trezorerie pe vremea lui Bill Clinton si economist al Bancii Mondiale.

"Sheryl ii ajuta pe oameni sa avanseze, sa fie vazuti si auziti", a spus, pentru The new Yorker David Fischer, adjunctul lui Sandberg la Trezorerie.

BusinessInsider a extras cele mai importante trasaturi ale celei mai puternice femei din Silicon Valley din biografiile aparute in The New Yorker, Vogue si Businessweek. Ce pot invata femeile manageri de la Sheryl Sandberg?

Se implica total la serviciu

"Suntem ceea ce suntem. Cand incerci sa-ti separi total viata personala de cea profesionala, devii robot. Acest lucru nu inseamna ca oamenii trebuie sa-mi spuna totul despre viata lor personala. Dar eu le impartasesc din a mea", spune Sandberg.

In acest fel, nimic nu ii mai surprinde. Nici cand ii concediezi.

Isi creaza relatii cu alte femei puternice

Sandberg organizeaza evenimentele "Femei in Silicon Valley", in cadrul carora invita zeci de femei din toate domeniile pentru a discuta si a-i asculta pe vorbitori.

Printre invitatii de la prezidiu s-au numarat: Geena Davis, Billie Jean King, Rupert Murdoch, Meg Withman si senatorul Kristen Gillibrand.

Isi cunoaste angajatii

Sheryl Sandberg s-a dus pana acum la birourile a sute de angajati pentru a le spune "Salut, sunt Sheryl Sandberg".

"Ma plimb prin sediu si ii intreb pe oameni ce parere au in legatura cu un lucru anume", a povestit Sanberg discutand despre venituri si publicitate.

Este extrem de insistenta

"Sheryl are doi copii, iar cel de cinci ani ii seamna foarte mult: este foarte fericit, dar complet insistent. Va negocia cu tine pana ii vei da a doua portie de desert", povesteste un coleg de la Harvard pentru Vogue.

Cand Sandberg lucra pentru Banca Mondiala, Larry Summers, pe atunci economist sef, i-a adresat o intrebare legata de economia Rusiei.

In loc sa fuga la biblioteca, Sandberg l-a sunat pe Richard Pipes, profesor la Harvard in istoria Revolutiei Ruse.

"L-a tinut de vorba o ora si si-a luat notite detaliate", povesteste Summers.

Are perspective largi

"Daca mi-as fi decis cariera cand eram la facultate, pe cand nu existau internet, Google sau Facebook, m-as fi trezit pe o poteca extrem de limitata.

Motivul pentru care nu-mi planific viitorul profesional este ca acel plan m-ar limita la optiunile zilei de azi", spune Sandberg.


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cele mai puternice femei, #facebook, #google, #mark zuckerberg, #sheryl sandberg, #silicon valley , #stiri Mark Zuckerberg