Zuckerberg, pazit de fostul bodyguard al lui Obama - cate milioane plateste Facebook pentru asta

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 15:13
9027 citiri
Zuckerberg, pazit de fostul bodyguard al lui Obama - cate milioane plateste Facebook pentru asta
Foto: Wikimedia

Facebook a dezvaluit in premiera cat cheltuieste pentru protectia lui Mark Zuckerberg, fondatorul companiei si unul dintre cei mai cunoscuti miliardari din noua generatie. Paza acestuia a costat in ultimii trei ani nu mai putin de 12,5 milioane de dolari.

Zuckerberg este posesorul unei averi de 47 de miliarde de dolari, clasandu-se pe locul 8 intr-un top al miliardarilor lumii intocmit de Bloomberg. Iar banii pot mentine fericirea, dar in niciun caz nu iti aduc libertatea totala, asa ca masurile de protectie luate de Facebook au fost extrem de stricte.

Protectia acordata lui Zuckerberg este una dintre cele mai costisitoare din Statele Unite, niciun alt sef de companie neavand o astfel de paza.

Spre exemplu, anul trecut, Larry Ellison, presedintele executiv al Oracle, a cheltuit 1,5 milioane de dolari in acelasi scop, iar Jeff Bezos, seful Amazon, a avut un dispozitiv de securitate personal de 1,6 milioane.

Mult mai relaxati din acest punct de vedere s-au aratat celebrul miliardar Warren Buffet, pentru care corporatia Berkshire Hathaway nu a platit decat 370.000 de dolari pentru securitatea personala si a locuintei, sau Tim Cook, seful Apple, care a alocat putin peste 200.000 de dolari in acelasi scop.

Sistemul de protectie extins ii forteaza pe multi dintre sefii companiilor prezente in indexul S&P 500 sa urmeze indeaproape regulile de securitate adoptate in interiorul firmei.

Asa se face ca pana si calatoriile in interes personal facute de acestia sunt efectuate la bordul avioanelor detinute de companie sau in limuzine blindate si escortate de bodyguarzi.

Zuckerberg beneficiaza de un sistem complex de securitate al casei sale din San Francisco si de o echipa de bodyguarzi care pazeste perimetrul si il insoteste pe seful Facebook oriunde merge.

Echipa este coordonata de un fost agent Secret Service, care a asigurat si protectia presedintelui Barack Obama.

"Securitatea este prima ingrijoare a membrilor Consiliilor de Administratie, mai ales cand o companie este construita in jurul unui personaj central.

In calitate de actionar vrei sa te asiguri ca directorul executiv al firmei este in deplina siguranta", explica Peter Martin, seful companie de consultanta in securitate Afimac Global.

In acelasi timp, unii observatori din cadrul fondurilor de investitii americane cred ca in cazul lui Zuckerberg s-a sarit cu mult calul in privinta costurilor cu securitatea.

"Este important sa-l stii pe seful firmei in siguranta, dar vine un punct, pe undeva in jurul sumei de un milion de dolari, in care actionarii merita explicatii clare cu privire la riscuri si justificarea cheltuielilor", spune Michael Pryce-Jones, director la CtW Investment Group.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#costuri protectie Mark Zuckerberg, #cheltuieli securitate Facebook, #paza Mark Zuckerberg , #Facebook